Снимка: БГНЕС
fallback

От началото на септември в Смолянско зачестиха инцидентите, при които мечки нападат домашни животни. Само през изминалото денонощие са регистрирани три нападения.

Мечка е нападнала чепеларското село Зорница. В сряда животното е влязло в обор, разположен в центъра на малкото село, където е убила овца, собственост на местен жител.

Снощи дивото животно отново се е върнало, убивайки втора овца от съседен обор.

За втори път в рамките на десет дни мечка е нападнала и смолянското село Виево.

В обор, разположен в покрайнините на селото, мечката е убила две овце, а при нападението стадото се е разбягало и в момента се издирва от жителите на селото.

Oще по темата

Преди две седмици мечката уби още три овце в селото.

При друг инцидент от снощи мечка е убила бременна крава в местността Хасимдере край Златоград.

В момента на мястото на инцидентите работят комисии от РИОСВ- Смолян, местните горски стопанства и общините. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Стига манипулации

преди 13 години

Ще вилнеят ми! Някой полага ли грижа за това богатство на България. Няма вече никакви останали диви животни в оглозганата гора! Мечките трябва да бъдат хранени и популацията им трябва да се следи! Ама къде ти! Нали е по-лесно да ги отстрелят! Глупци!

10

АЗ

преди 13 години

АХА..ПЪРВО АСАН ЗАКОЛВА ОВЦАТА..ПИШАТ Я ИЗЯДЕНА ОТ МЕЧКА..А ХАСАН ГОТВИ КУРБАН..ПОСЛЕ ИДВА НЯКОЙ МЕСТЕН ТАРИКАТ ИЛИ ГОЦЕ ПЪРВАНОВ И Я ОТСТРЕЛВА МЕЧКАТА А АСАН ЛАПВА КИНТИ..

9

anti

преди 13 години

Да си гледат пастирски кучета овчарите ! Кога в миналото е имало стадо без поне 2 големи пастирски кучета ? А сега разхождат някакви помиярчета с размери на лисица. Ама и то иска манджа, а като им се вижда скъпо, най-лесно е да са виновни дивите животни. Като живеят в гората да си пазят стадата, никой не им е длъжен. Mечките не са се появили вчера, винаги ги е имало, и хората са се пазели успешно. Сега какво, топлата вода ли ще преоткриваме ?

fallback