Снимка:obshtinayambol.org
fallback

Разрушаването на блок 20 в ямболския комплекс „Райна княгиня” започна тази сутрин, съобщиха от общината.

Събарянето на съоръжението се извършва механизирано. За да се предотвратят инциденти, блок 20 се охранява, а около самата сграда на 10-15 метра от външните стени е издиганата предпазна стена, висока над 1.50 м.

На събарянето на блока ще работят около 40-50 работници. След пълното разрушаване на сградата теренът трябва да бъде заравнен нацяло, а строителните отломки и отпадъци – почистени.

Според договора с фирмата изпълнител, дейностите по разрушаването на опасния блок трябва да приключат в рамките на 40 дни.

Припомняме, че бедствено положение беше обявено на територията на бл. 20 в Ямбол и прилежащатата му територия. Кметът Георги Славов издаде специална заповед за това.

Тежък инцидент бе поводът - панел от прословутия блок, паднал и помел момиченце на 10 години.

Малката Бюлбюл е с травми на черепа, гръдния кош, на таза и още много други увреждания. Тя е в кома, в отделението за реанимация на ямболската болница.

Ромите, които през целия ден тогава буйстваха и рушаха панелите в блока, след инцидента бяха настроени войнствено.

По-късно сградата беше оградена с метална ограда. Конфликтът назря след като бе издадена заповед блокът да бъде освободен до 16 септември и след това да се разруши.

Oще по темата
16 сеп 2010 20:00
278

Някои започнаха да се изнасят, а други - с чукове и лостове да разбиват панелите.

Блокът от години се разрушава. Няма ток, няма вода, цели стени липсват. За дограма и стъкла въобще не може да се говори.

Сградата е обявена за непосредствено опасна за живота и здравето на живеещите в нея след обследване на специална комисия от май 2010 г., като въз основа на протокола от него има издадена заповед на кмета за премахване на строежа.

Бедственото положение е за срок от 30 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

131

преди 13 години

Много ми е Интересно с какво са заслужили дом въобще? Има *** - и ***.Тия са от най долния *** вариянт. Трябва всички *** да се изселят от Ямбол,София и всички големи градове в някое село - има толкова празни села вече без жив човек.Там да си правят някой кмет да отговаря някой за тях.*** не носят отговорност...Защо? ЗАЩОТО ТЕ НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ!!! А ИСКАТ ДА ПРАВЯТ РОМСКА ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА!!!

130

MLM

преди 13 години

Искам да Ви кажа, че нещата излизат извън контрол. *** раждат по 12 деца, ние ги храним, а те ни крадат и убиват! Станаха над 1 млн., а ние сме 5 млн. като половината се появиха през последните 20 г. След още 20 г. ще сме втора Индия. Ако не се вземат спешни мерки срещу това гадно паразитно племе, ще изчезне нацията ни. Нямали работа, нямали жилища...аз откъде имам да не се раждам с тях...работя и изплащам ипотека....но не крада. Забранете помощите г-да управляващи, ние не разчитаме на тях

129

qka kaka

преди 13 години

e kade sravnqva6 negrite s *** i to ot 20 ti blok bih se obujila za negar ne samo da izlqza s nego te sa ymni i inteligentni hora ne vsi4ki sa ot getoto kakto v nqkoi ujni strani tokato tyk na na6ti *** im e samo edno v akula da kradat ,ro6at i da se pravqt na mn socialno slabi i otritnati ot ob6testvoto no ne se zamislqt 4e ako en bqha takiva kakvito sa sega nqma6e da gi ima tezi otno6eniq mejdy bulgari i *** :)

fallback