Снимка: GettyImages/Guliver Photos
fallback

“Панелките са сметнати за силно земетресение. Стандартите, проектирането и контролът по изпълнението на проектите гарантирали издръжливост на сградите при трус от 9-а степен по скалата на Медведев или около 7,5 по скалата на Рихтер”, обяви в ефира на Дарик радио министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

“Бих посъветвал гражданите, когато видят някой да руши структурни елементи на сградата им, да се обадят в общината. Всяка реконструкция на сградата предвижда строително разрешение”, заяви той и напомни, че никой няма право за реконструира без разрешение.

“Дълбоко се надявам колони и носещи конструкции да не са махани по сградите, това е голям проблем ако е така.

Гражданите трябва да се обърнат към общините моментално, ако някой е махал конструкции на блока им без строително разрешение.

Oще по темата

Не можем да свършим цялата работа на гражданското общество. Ако искат гражданите да живеят спокойно и да знаят, че сградата им ще издържи 9-та степен по Медведев, то нека се обадят веднага в общината, ако някой им блъска по партера”, посъветва още министърът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

148

Анонимен

преди 13 години

Не е вярно, 1960г в Чили, 9.5 по Рихтер. Ползвайте гугъл!

147

Българин

преди 13 години

Тулски - 9 по Рихтер не е регистрирано не само в Турция, но и никъде по светът. Най-силните две земетресения са регистрирани в Индия и са с магнитуд 8.6

146

планинец

преди 13 години

Най-сигурната сграда си остава землянката ;)

fallback