Снимка: БГНЕС
fallback

Повече от 1 500 000 лева оборот са регистрирали за два уикенда заведенията по Черноморието, които са били подложени на открито данъчно наблюдение, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

Във времето, в което е наблюдавана от инспекторите, дискотека във Варна започнала да отчита 14 пъти по-големи приходи.

Това съобщи директорът на приходната ни администрация Красимир Стефанов, който лично е ръководил акцията в морската столица.

Oще по темата
Общите приходи на четирите най-посещавани заведения в Слънчев бряг за петък и събота са надхвърлили 230 000 лв.  

Инспекторите се натъкнали и на развлекателно заведение в Лозенец, което не е отчело нито един лев приходи за целия юли месец.

Стотици инспектори, включително командировани от вътрешността на страната, следят за укрити обороти и данъчни нарушения по хотелите, развеселителните заведения и магазините по морето.

Целта на проверките е да извадят „на светло“ максимална част от оборотите, които досега търговците са укривали.

Откритото наблюдение на търговските обекти в „Слънчев бряг“ ще продължи до края на активния туристически сезон. А фирмите, за които е констатирано, че укриват голяма част от оборота си, ги чакат ревизии за последните пет години.

Според данъчните събраните от наблюдението данни ще са достатъчни, за да се изчисли по аналогия действителният оборот на заведенията за последните години и те да бъдат обложени с укрития данък заедно с лихвите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 13 години

Какви финанси какви 5 лева К...та на Дянков - Ирина Велкова, неговата любовница е назначена на 8 бона заплата + бонуси!Не ти трябват ни бизнес, ни нищо ако си чиновник на място:Ирина седи в канцелария през две врати от министерската с табела Началник на кабинета. Всъщност, поради липса на образователен ценз, тя не би могла да притежава въпросния сан. Велкова си е *** съветник с тлъста заплата.

52

Анонимен

преди 13 години

Само за заплати в държавната администрация тази година са отделени 4.5 милиарда лева. Криза ли? Нямало пари ли? Да, бе да! Няма за плебеите. Чиновниците си лапат повече от всякога.

51

л......на дупка!

преди 13 години

Kъде са били последните 20 години "данъчните инспектори"Веднага да се намерят и да дават обяснения какво са вършели през това време защото не виждам да са си вършели работата ...но пък съм сигурен че са си получавали заплатите че и доста отгоре !!!!!Затвор и за тях и за нарушителите за това че са ощетили държавата в особено големи размери!!!!!!!Но нали живеем в л......на дупка тук никой няма да влезне в затвора и едва ли ще върне и лев на държавата!

fallback