Снимка: БГНЕС
fallback

20-годишна британска туристка почина от менингит в курорта Слънчев бряг.

Момичето отседнало в хотел в комплекса със семейството си. Преди два дни почувствало неразположение, отпадналост и висока температура.

Близките й потърсили Бърза помощ, а пристигналият екип поставил диагноза "менингит” и й предписал антибиотици.

Чужденката обаче се почувствала по-зле и постъпила в частна болница в Слънчев бряг. Настъпили усложнения, момичето изпаднало в кома и починало.

Семейството й обвинява лекуващите я медици в некомпетентност и ненавременна помощ.

Dnes.bg. Опита да се свърже с лекуващия лекар, но той излязъл в отпуска същия ден.

Медицинска сестра, която отговори на обаждането в приемното отделение, каза, че е запозната със случая.

"Колегите направиха всичко възможно,за да спасят пациентката", бе единственият й коментар.

От Спешния център в Бургас казаха, че ако близките на момичето са били пренасочени към инфекциозно отделение навреме, може би е щяло да бъде спасено. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

186

аз

преди 13 години

''Иска се и акъл, но тъй като такъв при теб няма и не е имало, съм спокоен, ...''Той бил спокоен . Хахахахаххахахаах. Хич, недей да се тревожиш... Много си смешен. И съжалявам, че разни *** , които връщат хората от болниците са останали там . А то връщането зареьжи , те и подкупници страшни . За 5 лева повече ай' да не казвам докъде ще паднат.( те не че са се изправили , де )

185

Анонимен

преди 13 години

Спокойно, скоро ИЗОБЩО няма да познаваш лекари. Или ще избягат, или ще си умрат от старост. След толкова оплюване ми е интересно с какви очи изобщо стъпваш в лекарски кабинет! Като мразиш някого, защо си мислиш, че ще ти отвърне с нещо друго? Ей това не можахте да проумеете! Те първи ме накараха да ги намразя .

184

Анонимен

преди 13 години

До 185 И затова Англичаните масово се лекуват навъм.Поговорете с Българи опряли до лекар в Англия.Особено специалисти,чакаш и година и две .

fallback