Снимка: Булфото
fallback

Няколко часа спасителни екипи издирваха двама загубили се французи в местността Осеникова поляна, съобщиха от полицията.

Двамата френски граждани се изгубили след местността Узана, на пътя Габрово – Карлово, близо до хижа “Партизанска песен”. Сигналът бил получен в четвъртък в 19.30 часа.

В продължение на два часа било неясно къде точно се намират. Мобилните им телефони са с френски карти, които пък били блокирани.

Чужденците закъсали с лек автомобил "Ситроен". По първоначална информация са тръгнали от Узана към Карлово, следвали са жълто-зелена маркировка, която ги отвела на черен път.

Към 23.00 часа вечерта е получена информация, че изгубилите се чужденци са на път след Узана, който води към местността Крачана и с. Ясеново.

На място са изпратени два спасителни екипа от Габрово и Стара Загора да направят оглед от двете страни на маршрута. Към 01.30 часа двата екипа се срещнали пред хижа “Партизанска песен”, но не открили по пътя изгубилите се чужденци.

Около час и половина по-късно екипът на “Гражданска защита”-Габрово открил французите на черен път в района на местността Осеникова поляна.

Автомобилът им, който е затънал в пропаднала част от пътя, е бил изтеглен. Съпроводени са до хотел, където са пренощували.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 13 години

Планината е сериозно място не е като Слънчев брег, другия път да мислят.

25

5ar

преди 13 години

На тези французи нашите *** са им спукали гумите за отмъщение, че Саркози им връща братчедите.

24

Димитър

преди 13 години

"Сигналът бил получен в четвъртък в 19.30 часа." Ти от това изречение ли стигна до извода, че те са се обадили? Аз останах с впечатлението, че е получен сигнал. Предполагам, че от хора, които са се сетили да ги търсят. А и защо изобщо трябва да им връщат обаждането, ако предположим, че те са се обадили?

fallback