Снимка: БГНЕС
fallback

Сигнал за нападение от мечка между смолянските села Виево и Славейно е подаден на тел. 112 в ранния следобед, съобщи кметът на Смолян Дора Янкова.

Мечката е изяла овца, поясни кметицата.

Тя бе категорична, че ще продължи да настоява да се изселят мечките от района, като за целта се изготвя ясен оперативен план, за да може и хората да се чувстват защитени.

През месец май мечка нападна и уби 65-годишен мъж в района на смолянското село Кутела.

Oще по темата

През юли пък 64-годишната Галина Димитрова от село Малка Арда бе нападната от мечка, която едва не смъкна скалпа й, докато брала гъби със сестра си.

Пострадала лежа близо 20 дни в смолянската болница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

Спиридон

преди 13 години

Това едно наръка, а кой ще ни спаси от ***-политици, които *** всичко?

95

Jeff-USA

преди 13 години

до 82 Абсолютно недопустимо е да се хранят диви животни поради причината че им се отнема навика да си търсят храна.Това ставаше по времето на Тодор Живков , а голямата популация на сегашните мечки е следствие на резервата на Пенчо Кубадински в същия този район на Родопите.Коментара на 81 e истинското разрешение на въпроса.Дано да има повече далновидни българи в управлението на страната.

94

Bobi

преди 13 години

На някои си бай Иван му се прияло овче месце и хоп....мечката я изяла :)))Че то така в нашия град мечките изядаха и овцете и кравите даже и медната жица окраднаха да я върнат за цветни метали....:)Или нека ти кажат че сестрати е к.рва пак върви доказваи че нямаш сестра....за всичко в нашата мила родина са виновни мечките .....

fallback