Снимка: БГНЕС
fallback

Очаква се днес да бъде напълно възстановено електрозахранването по Черноморието, където в петък две аварии оставиха без ток курортите северно от Бургас.

Аварията на електропровода "Ахелой", беше отстранена към 18,30 часа вчера по данни на Електроенергийния системен оператор.

Все още обаче не е възстановено нормалното електроподаване в района на голямата авария на електропровод 110 kV "Галатея".

Oще по темата
Силният дъжд, който валя в региона, затрудни работата по замяната на стълба и възстановяването на захранването.

Екипи на "Гражданска защита" са оказали съдействие на НЕК с високопроходима верижна машина за транспортиране до мястото на аварията, тъй като местността е непреходима.

Остава в сила режима на тока за района на север от Бургас по схемата - един час със захранване – един час без захранване.

40 полицаи допълнително охраняват Слънчев бряг от тази нощ до отстраняване на аварията с електрозахранването.

20 от тях са осигурени от полицията в Несебър и още 20 от Специализирания отряд и Жандармерията в Бургас.

Това съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, който се срещна снощи в "Слънчев бряг" с хотелиери и туроператори от засегнатите курорти.

От НЕК са съставили график за действията на аварийните екипи, според който най-късно до 21 часа днес трябва да бъде пуснат в експлоатация електропровод 110 kV "Галатея".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

гол гъз

преди 13 години

точно обратното господа и дами туризмът ни върви вси по-добре и България печели от него затова очаквайте все повече такива АВАРИИ! ЗАЩОТО ВТОРАТА ДО БУРГАС Е УМИШЛЕНА И ТАМ ТРЯБВА ДА КАЖАТ МВР ДАЛИ Е ОБИКНОВАННА КРАЖБА ИЛИ САБОТАЖ В ПОЛЗА НА ТУРИЗМА ОТ ЕДНА БЛИЗКА ДО НАС ТУРИСТЕЧЕСКА СТРАНА!

16

ьяа

преди 13 години

Енерго дружестото трябва да плати неустойки за прекъсването на тока.Нестига че дерат народа със скъпия си ток ами и него хеч го няма.Дружеството трябва да е подготвено за всякакви ситуации,вземат една камара пари а нямат един хелихоптер да вдигнат стълба до мястото.ТКе тия нас за индианци ли ни взеха вече.Кат нямат техника ще плащат неустойки

15

Зато

преди 13 години

Зато хоть пара ночей без прекалено громка музика :)

fallback