Снимка: Булфото
fallback

Кметицата на София Йорданка Фандъкова поиска от карловския кмет Найден Найденов да приеме още 100 000 тона софийски отпадък на общинското депо.

Фандъкова е изпратила официално писмо до градоначалника и до председателя на местния парламент Тошко Стоев.

Кметицата се надява на молбата й да бъде отговорено положително, в замяна обещава финансови компенсации, но но е уточнена конкретна сума.

Oще по темата
27 авг 2008 10:37
21

Кметът Найденов отказа коментар с мотива, че дали ще се приемат балите, или не, ще реши Общинският съвет.

Председателят на Общинския съвет Тошко Стоев заяви, че няма да е той съветникът, който ще внесе това предложение на сесия.

Според него докладната би могла да бъде внесена от всеки негов колега и най-вече – от съветниците от ГЕРБ.

Мненията на хората в подбалканското градче са противоречиви. Повечето от тях смятат, че не трябва да се депонират столични отпадъци на общинското депо. Дори аргументите, че по време на криза ще получат финансови компенсации не са склонни да ги накарат да променят мнението си.

През 2007 година хората възнегодуваха, след като Карлово прие 80 000 тона столични бали срещу 17 милиона лева, осигурени от правителството.

Стигна се до сблъсъци, а тогавашният кмет Емил Кабаиванов и старейшини бяха освиркани и замеряни с яйца.

Сесията, на която се очаква да се гласува предложението на Йорданка Фандъкова, ще се проведе на 29 юли в сградата на община Карлово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Василев

преди 13 години

С позволението на всички българи , позволете ми най-искренно да се изсера в *** уста на тази злобна рускиня!!!Благодаря за вниманието!

59

Василев

преди 13 години

С едната ръка вади пари, с другата п...а вади!

58

Макаров

преди 13 години

няма ли край този ужаз Гърбавите изсипаха *** си в сърцето на Тракия до р.Марица сега пък в Розовата долине.Ненавиждам Ви простаци гърбави и тая Фъндъкова фъндък да не види на главата си дано.съсипахте България некадърници.

fallback