Снимка: БГНЕС
fallback

Близо 80 жители на ромския квартал "Запад" в Исперих протестираха пред местния клон на E.ON заради големи сметки за ток.

Ромите твърдят, че сметките са надписвани, след като инкасатори от години почти не са идвали да засичат показанията на електромерите им.

Повод за недоволството е започналото преди седмица спиране на електрозахранването на неизрядните абонати в квартала, където има домакинства със задължения до 10 000 лв.

Ромите от квартал "Запад" в Исперих искат Е.ON да опрости неплатените им сметки или да изготви разсрочени погасителни планове, след като докаже какъв е размерът на реалните задължения на всяко от домакинствата.

Настояват и за ежемесечно засичане на показанията от електромерите в квартала, за да могат редовно да следят потреблението. Исканията им са изпратени до управлението на E-ON България.

В позиция на компанията се казва, че отчитането на консумацията на електроенергията в квартал Запад, както и в останалите райони на град Исперих, се извършва ежемесечно, по график, обявен на електронната страница на Е.ОН България и във всички центрове за обслужване на клиенти на компанията.

В квартал Запад има предимно къщи и електромерите се намират вътре в имотите. За да влезе отчетник да отрази показанията на електромера, трябва да му бъде осигурен достъп от собственика на имота или от негов представител, но това не винаги се прави.

От компанията уточняват, че възможността за разсрочване на задължението се разглежда за всеки клиент поотделно. За тази цел той трябва да подаде писмено искане в Центъра за обслужване на клиенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

*

преди 13 години

в крайна сметка в края на деня те отново имаха ток,така че никой да не се надява,че ще започнат да си плащат сметките

84

деян

преди 13 години

браво!!!!

83

ВИКТОРИЯ

преди 13 години

До кога ще ги търпим!!!Напаст божия са !!! Крайно време беше да влязат в релси...Браво на служителите най-после са си свършили работата...

fallback