Снимка: Булфото
fallback

Около 600 англичани не са платили данъци и такси за апартаментите си в Пампорово през последните две години, съобщи заместник-кметът на града Георги Пепеланов.

Английските собственици на апартаменти в апарт-хотели в Пампорово дължат суми за данък сгради и такса смет от 2008 до 2010 година.

Общината е изпратила покани за доброволно плащане на британските длъжници. Писмата са с текстове на английски на адресите им във Великобритания и ще струват на администрацията в Чепеларе около 1000 лева.

От общинската управа предполагат, че закъснялото разплащане е в резултат на недоразумение между фирмите, управляващи апартаментите, и собствениците.  

Руснаци и испанци също имат апартаменти в Пампорово, но те редовно си плащат задълженията, обясни Георги Пепеланов.  

Той съобщи, че несъбраните данъци и такси за имоти в Пампорово са около 600 хил. лева, а сред длъжниците са и големи хотели в курорта.

Хотелиерите в общината са внесли досега около една трета от декларираните суми за курортна такса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Георги Динков,СофияО

преди 13 години

Добре,че се прави анонс,та да знаем кой си живурка по нашите курорти и му е добре.Ако ние не си платим тока в определеният срок,ни го спират,нали?Може би има усложнения при плащането на ДАНЪК ЖИЛИЩЕ,защото съм редовен данъкоплатец.Тогава,защо със закъснение сте се задействували?

21

chovek ot naroda

преди 13 години

Takavanie darjavata zatova se slychva tova,v Angliia taka li si zabraviat da si placntat danacite.

20

Румен Кашилски

преди 13 години

Хм.Предполагам че са големи сиромаси.Горкичките.

fallback