Снимка: Getty Images
fallback

Работниците в “Радомир Метал Индъстрийз” обявиха, че започват поетапна гладна стачка от понеделник, ако Националният съвет за тристранно сътрудничество вземе решение за повишаване на цената на природния газ, съобщиха от КНСБ.

В предприятието работят над 500 души.

Производственият процес на “Радомир Метал Индъстрийз” е изцяло зависим от доставката на газ.

Затова и работещите там са категорични, че поскъпването заплашва завода с икономически шок – невъзможност за плащане на разходите, отказ на поръчки, закриване на предприятието и масови съкращения на персонал.

Протестът на работниците е подкрепен от Регионалната структура на КНСБ в Перник, както и от други предприятия в бранша.

В края на миналата седмица от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране обявиха, че е вероятно цената на природния газ да се повиши с 24-25% от 1 юли.

Окончателно решение за поскъпването се очаква да бъде взето до края на месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

отегчена

преди 14 години

Да бе- защо ли все за работниците ще се лови всичко?? Защо не вземе да понамали малко от броя на директорите и началниците си,собственика на завода.Имало викат над 10 директора-а самите работници били около 100-ина! Малко е множко на всеки 10 работника да има по 1 директор>а и какви заплати само им дава...Нека ги понамали-и готово! Компенсирано е всичко.

2

555

преди 14 години

като намалиха газа 30% работниците почувстваха ли нещо

1

СТРАНДЖАТА

преди 14 години

Господа работници, от Радомир - Националният съвет за тристранно сътрудничество няма вина и от него нищо не зависи - просто такава е стратегията на КГБ и таварисшч ***... - да паднем на колене, да молим за прошка и да се върнем в стадото..., но те забравят, че ние не сме Украйна, а България...

fallback