Снимка: БГНЕС
fallback

Една трета от плажовете във Варненска област ще останат неохраняеми до средата на лятото.

В момента тече процедурата по отдаване на плажните ивици под наем, а срокът за закупуване на тръжните книжа изтича днес.

Въпреки че за да привлече наематели, тази година регионалното министерство намали наемните цени на плажовете с 30%, това не предизвика интерес у кандидат-концесионерите.

Причината е, че голяма част от плажовете са отдалечени от големите курорти и се посещават от по-малко туристи.

Това лято най-ниската цена е за плажа "Минерален басейн-юг" в курорта "Свети Константин и Елена", а най-високата за "Камчия-север". Плажовете се наемат за срок от 5 години.

Още преди сезона беше ясно, че две от плажните ивици край Варна са опасни заради близките свлачища, а други две - "Самотино" и "Камчия-юг", със сигурност ще останат неохраняеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Попов

преди 14 години

Kак да има спасители по плажовете, когато всеки, който е дал 105 лв. , може да плува що годе и е изкарал кетап за подобна професия, предпочита да отиде да работи на някой басейн, а не за 300 лв на плажа.

20

до 18-ти

преди 14 години

извинявай пич,ама май си много заблуден варналия (кон с капаци)обиколил съм цялото черноморие през годините и да ти кажа честно най-слабите плажове са точно във Варнаиначе аз предпочитам да почивам на Дюни,а ти ми кажи дали там е за евтини туристи...

19

Анонимен

преди 14 години

На този пък пак кмета му виновен...стига де изтърка се тази плоча вече...чак взе да дразни слуха...

fallback