Снимка: БГНЕС
fallback

Един от основните критерии на българите при избора им къде да почиват през зимата е добрата кухня, докато над 60% от чуждите туристи идват през зимата у нас, за да карат ски.

Това е една от основните констатации, направени в проучване за предпочитанията на българските и чуждестранните туристи за зимния сезон 2009/10 г., извършено по поръчка на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и представено от министър Трайчо Трайков и заместника му Иво Маринов.

Чужденците идват през зимата у нас в голяма степен и заради факта, че тук почивката за тях е сравнително евтина. Главната им препоръка е подобряване на пътната инфраструктура и обслужването. При избора на чужденците, идващи за зимна почивка, основна конкурентна дестинация е Австрия. Докато почиващите у нас българи основно са се колебали между България и Гърция.

Вижте още какво показва изследването
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

anonimen

преди 13 години

Те идват понеже е евтино, а ние къде да ходим, остава ни един вариант цял живот мизерия

13

skior

преди 13 години

Нашите курорти си имат своите предимства. Ходил съм на ски в Австрия, Италия и Испания и то по няколко пъти. Почти всички европеиски курорти са в населени места, а пистите и планините са отдалечени от хотелите - тип Банско или по-отдалечени.Пампорово и Боровец са създадени като ски курорти и си настанен в планината допистите. Освен това наистина у нас все още е по-евтино и забавленията вечер са повече.

12

Прав си

преди 13 години

до:АнонименСамо шаркат по форума хора нямащи понятие от ски спорт

fallback