Снимка: БГНЕС
fallback

Комисията за защита от дискриминация е решила, че Общинският съвет в Пазарджик, чрез приемане на разпоредбата на чл. 14 от Наредбата за обществения ред в общината с текст: "Забранява се публичното демонстриране и изразяване на сексуална и друга ориентация на обществени места", е извършил пряка дискриминация по признак сексуална ориентация.

Oще по темата

Комисията предписва на Общинския съвет в Пазарджик да отмени разпоредбата, която заедно с публично обявените мотиви за нейното приемане, води до пряка дискриминация на основата на сексуална ориентация и като такава противоречи на Закона за защита от дискриминация.

На Общинския съвет в Пазарджик се предписва в бъдеще да се въздържа от приемането на подобни разпоредби, които поставят лицата с хомо и бисексуална ориентация в по-неблагоприятно положение в сравнение с лицата с хетеросексуална ориентация, като по този начин им пречи да упражняват свободно конституционно признатите им права и свободи.

На 20 март в Пазарджик имаше протест на организацията "Лесбийки, гейове, би и транссексуални (ЛГБТ) - действие" срещу наредбата.

От организацията ЛГБТ настояха, че текстът в Наредбата за обществения ред в общината нарушава правата на хората с различна сексуална ориентация, поради което е сезирана Комисията за защита от дискриминация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

226

Светослав Бацоев

преди 13 години

Баси комунистическия текст. Тва малко като правило в концлагер звучи. "сексуална и друга ориентация" - тоест всеки които има няква ориентация, не може да я демонстрира публично. Ае спирам до тук че са нервирах.

225

Мартин

преди 13 години

Тази Комисия за защита от дискриминация трябва да се закрие!Не станаха ли много тия които лочат от държавната копаня и работят срещу България?Сигурно в тази комисия са само турци, *** и хОМО-вци.Тя е по-нагла и от т.н. Български Хелзински комитет, който е доказано противобългарски, защитаващ и финансиращ хОМО и всички *** кланове.

224

ламбо

преди 13 години

Моето право е, че не искам да гледам голите им ***. Нямат право да ми ги показват и това е ...Нашето право е, малките ни дечица да не ги развращават с тези голи ***. Тези деца не трябва да гледат това на площада, където ще има гей парадЗад решението на КЗД стоят онези хазари-юдеи от Уолстрийт, които са си поставили задачата да унищожат белите християнски нации. Като първо унищожат морала им.

fallback