Снимка: БГНЕС

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и румънският министър на земеделието и развитието на селските райони Михай Думитру са изпратили общо писмо до Европейската комисия във връзка с блокадата на българско-гръцката граница, съобщиха от земеделското министерство.

"Ние правим всичко възможно да се обърнем към съответните гръцки власти, с оглед да постигнем бързо разрешаване на проблема.

За съжаление, това не е първият път, в който гръцки фермери прибягват към този вид действия, за да притиснат своето правителство", се посочва в писмото.

Двамата министри отбелязват, че блокадата представлява нарушение на основните принципи на вътрешния пазар на Общността, който се утежнява от сегашната криза на европейската икономика.

Още по темата

Те настояват за спешна намеса на гръцкото правителство, за да възстанови нормалната обстановка по българско-гръцката границата.

В писмото се посочва още, че в началото на 2009-а година действията на гръцките фермери са довели до значителни загуби, както за България, така и за Румъния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase