Снимка: БГНЕС
fallback

Подписани са заповедите за уволнение на служителите в Териториална дирекция "Гражданска защита” – Варна, съобщи инж. Владимир Иванов, директор на Гражданска защита.

Всички служители във варненската дирекция са разписали заповеди за освобождаване от длъжност от 28 декември 2009 г.

Към този момент все още няма заповеди за преназначаване към МВР, където е причислена вече службата, след закриването на Министерството на извънредните ситуации.

Според Иванов няма място за притеснение и заповедите за назначение ще бъдат изготвени и връчени на варненските спасители в очаквания срок.

Пред Фокус, директорът на Гражданска защита – Варна, уточни, че реално службата ще се отзовава на ситуации до 24,00 часа на 27 декември, докогато са в сила и договорите на всички работещи във варненската структура.

"Ако на 28 декември не получим новите договори за назначение, сами си правете изводите. Но аз смятам, че ще ги получим”, каза още Владимир Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

re

преди 14 години

От дълго време в служба "Гражданска защита" се наблюдава толерирането на военни,бивши военни и военни пенсионери.Причините за това не са ясни на много хора работили,или запознати с такива особи.Да,"Гражданска защита" е бивша военна организация...Мнението на обществото обаче е ,че в нея са започнали да работят тези,които не са могли да се реализират в армията.И тук те започват да си играят на "войници"...До 2000 г.,когато им свалят пагоните.Нещата обаче не се променят много ( в положителна насока).При наличие на свободни длъжности,същите се заемат от бивши офицери,на много места работят военни пенсионери-някои от тях са държавни служители,а вече дори и категоризирани с първа категория на труд ! В същото време част от тази последна групичка "лоялни" служители си докарва и трета месечна заплата (пенсия,заплата на спасител,заплата в частния сектор) ! Хубаво,но в същото време,поради подобни случаи, навън млади и способни хора с ценз остават без работа и обикновено напускат България.Всеобщото мнение ,е че Гражданска защита ще се оправи,когато пенсионерите се пенсионират още един път и си замине и последния военен !

94

реалист

преди 14 години

В дирекцията има добри специалисти,но има и *** ,които са само констататори.Специалистите в ГЗ не обучават населението за защита от бедствия,а само препоръчват някой да извършва тази работа.От такива специалисит обществото няма нужда.Ако ще бъде защита наистина да бъде такава ,а не имитация.

93

strani4en

преди 14 години

mnogo zle ima hora tuka kato cialata ni darjava GRAJDANSKA ZA6TITA vinagi si e bila na miastoto a tova 4e niakoi ne znaiat s kakvo se zanimavat tolkova po zle za tiah

fallback