Снимка: БГНЕС
fallback

Началникът на Специалното охранително поделение на МВР в Пловдив Павел Костадинов, с чийто джип се опита да избяга двойният убиец от язовир "Въча" Виктор Траянов, е подал рапорт за пенсиониране.

Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив главен инспектор Тодор Чонов, цитиран от “Дарик”.

Чонов обаче категорично отрече решението на Костадинов да е продиктувано от трагедията в понтонната къщичка.

Самият началник на СОП се е явил на разпит в Смолянския окръжен съд по скандалния случай  преди 4 дни.

Костадинов бе извикан да дава показания заради това, че задържаният за двойното убийство се опита да избяга с неговия джип "Тойота Лендкруизър". 

Oще по темата

Dnes.bg припомня, че кървавият инцидент се разигра в нощта на 16 ноември на понтон в язовира.

Мъжката компания се събрала в понеделник следобед да лови риба, тогава след спор Траянов започнал да стреля по двама мъже (Борис Сбирков и Мартин Кючуков) със законно притежаван от него пистолет.

Седмица по - късно Пловдивският апелативен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на обвинения в убийството.

Ако бъде признат за убийството им Траянов може да получи наказание затвор от 15 години до доживотен, без право на помилване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Българан е галант

преди 13 години

Гарван гарвану око не вади..." Така е казал народа,а случая е представителна извадка по казуса. Куките в голямата си част са си чисти бандити,които заслужават сурови наказателни присъди,но в България днес това не може да се случи.И причината е в сбъркания ни модел на управление - като се започне с основния закон на държавата - Конституцията,и се стигне до ГПК,всичко е за ***. Ала няма кой да свърши тези дела върховни,защото държавата е в ръцете на организираната престъпност от 21 години.

30

Анонимен

преди 14 години

каква пенсия бе хора , УВОЛНЕНИЕ ,така трябва да се постъпва .пенсиониране ?! 20 заплати на полицейски шеф колко кинти са , за какво ги плащаме тия пари на негодни куки

29

anonimen

преди 14 години

Самбиста - Виктор е жертва, Убийците са Пеев и Божилов, Виктор е видял това, тръгнал е да бяга, тъй като не познава района се блъска и се укрива в гората. Пеев и Божилов не могат да го открият и званят на Главния полицай в Пловдив /който е в играта и ги е прикрил/ - забележете той е личен приятел на Пеев???????, уговарят го и обвинявят Виктор. Невинният ще лежи а виновният ще пере пари, ще дава подкупи и ще си живее живота.

fallback