Снимка: БГНЕС
fallback

"Вие знаете нашата позиция за петролопровода. Сега тук и на общинските съветници обяснявам, че ще публикуваме договора, за да видите, че в него няма клаузи, които позволяват на някоя от страните да се оттегля.

Вече позицията ни е ясна, че този петролопровод е проблем за екологията на региона", заяви премиерът Бойко Борисов в Бургас.

"Разговаряме и с другите две държави - Гърция и Русия, но за съжаление, когато е подписван този договор, е подписан така, че само България може да бъде неизправна страна по договора", допълни Борисов.

"За другите две държави това е много важен договор. Русия си продава петрола с нейни танкери и печели от това. Гърция получава все едно извор на петрол в Александруполис, преработва го, кара го с нейни танкери - печели от това.

България е просто път, откъдето минава един тръбопровод. И аз съжалявам, че той беше наричан енергиен проект и е включен в общия пакет да го наречем така. Тогава знаехте всички се хвалеха - голям шлем-малък шлем.

Когато сядат да преговарят с нас и на други теми, всяка държава казва: ”Чакай сега, Вие не можете да се отказвате току-така от подписания от правителството договор." И в самия договор, аз ще ви го пусна да го видите, няма такива клаузи, които позволяват някои от страните да го напусне", каза още Борисов.

"Искаме да направим така договора, че да е изгоден и за България. За съжаление той така е подписан, че въобще не са защитени нашите интереси.

Той представлява един инфраструктурен проект - минава една тръба от единия до другия край на България и това е", посочи още премиерът.

Борисов е специално в Бургас, за да дари на града по случай Никулден частица от Светия кръст.

"Да пожелаем на всички рибари, моряци, банкери да са живи и здрави. Когато потъна корабът "Ванеса” и моряците се издавиха, един оцеля и в джоба му имаше икона на Св. Никола. Това за някои може да е случайно, но за мен не е.

Нека на такъв хубав да дарим тази света частица - за мен това е по-важното", каза премиерът.

Новото на тазгодишния Никулден в Бургас е разкриването на два пункта за раздаване на рибена чорба, приготвена по стара рецепта на рибарите от Ченгене скеле, която за спомен всеки получи, вкусил чорбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Кръчмаря

преди 14 години

Стига шеги бе! Ако имахме 60 милиарда лева оборот за година да сме цъфнали! това са 30 млрд. евро - това са си 6 милиарда ДДС в хазната! Къде са? А?Аз не знам къде си ходил ти - но аз съм бил на доста места по света и спокойно мога да кажа че за последните години обслужването по курортите е влошено и цените са по-високи от в чужбина (Турция, Испания) базата е лъскава и нискокачествена.

42

Кръчмаря

преди 14 години

Стига бе момчета... голям смях сте. Естествено че ье се изпълни проекта... Стига сте възприемали нещата в една плоскост и за 1 година напред. Когато се правят такива проекти се разчитат за не по-малко от 25-30 години напред. Научете се да мислите малко държавнически - същото се отнася и до ББ & колеги. А бургазлии :-) да си огледат първо нефтохима и пораженията от него. Дугите градове също - да си погледнат регионите и сметищата и после да ми говорят за екология. Водят ви за носа хора...

41

капо ди тути фрути

преди 14 години

Боко всяка сутрин пали свещичка да е жив и здрав Станишев, че иначе с кой ще се оправдава...ами подписали са, сега ние нищо не можем да направим...Путин съвсем ясно му каза, че ако някой проект е неизгоден за БГ, спираме го и те няма да ни се сърдят, просто ще ни заобиколят...А Тиквата лъже като *** и си мисли, че му вярваме...най-много Сарата да му повярва, ама него не е нужно и да го лъжеш...

fallback