Снимка: Булфото
fallback

В 6,30 часа тази сутрин 22 планински спасители от Разлог, Банско, София и Благоевград са тръгнали към района на заслона Кончето в Пирин, където вчера преди обяд стана инцидент с жена.

Тя е паднала и е пострадала тежко. Снощи спасителите не можаха да стигнат до мястото на инцидента и акцията бе временно преустановена заради много тежките условия във високата планина – снеговалеж и ураганен вятър.

Участниците в акцията са прекарали нощта в хижа "Яворов" и рано сутринта са тръгнали отново към мястото на инцидента.

Освен 22-мата спасители, които се придвижват пеш към Кончето, други трима техни колеги са потеглили с кола по долината на река Влахи.

По думите на дежурния в централата на Планинската спасителна служба (ПСС) Венелин Петров тази сутрин времето е малко по-благоприятно.

"Има мъгла, но вятърът е слаб, има и слаб снеговалеж. Обадиха се и колеги от федерацията по пещерно дело, които имат готовност да изпратят при нужда свой екип", допълни Петров.

Oще по темата

В сряда около 10,05 часа в централата на ПСС е постъпил сигнал за пострадала туристка недалеч от ръба Кончето в Пирин.

Обадил се е нейният спътник, който съобщил по телефона, че жената се е подхлъзнала по заледените скали и се е спряла около 200 м по-надолу с множество травми и е в тежко състояние.

Мъжът е останал при нея. По-късно батерията на телефона му паднала и връзката с него е прекъсната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

Анонимен

преди 14 години

браво!да са живи и здрави!аз вече пих 2,*** за тяхно здраве ще изпия още 2:)))

86

глупости

преди 14 години

Хеликоптер, снабден с термокамера може да следи нощно време примерно за нарушители на границата. Същия хеликоптер може нощно време да търси изпаднали в беда в планината. Начини има, техниката са я измислили в белите държави. Само че в *** човешкия живот не струва пукната пара

85

ПСС - герои

преди 14 години

БРАВО!!!! ЕВАЛА на ПСС!!!

fallback