Снимка: Булфото
fallback

Емисари на Доган, сред които и скандалните братя Али и Юзеир Юзеирови, обикалят ромския квартал „Столипиново“ в Пловдив и продължават да агитират жителите му да станат членове и симпатизанти на Мюсюлмандемократическата партия.

“Избягват се такива сбирки сред интелигентното турско мюсюманлско общество умишлено, защото най-лесно се ръководи и манипулира необразованият ромски електорат”,обяви лидерът на пловдивската фондация „Нов път“ и активист от ГЕРБ Ашим Асан пред БГНЕС.

По неговите думи в четвъртък и петък Юзеир Юзеиров и Бекир Терзи са събирали ромското население в незаконна турска джамия в центъра на Столипиново и са агитирали хората за тяхната кауза.

Според Ашим Асан схемата на действие била следната:

Лидерите на ромите, които са събирали списъци с имена и ЕГН по време на избори, предават на провокаторите списъците с имената и получават за целта от 200 до 500 лв.

Oще по темата

По този начин много роми стават съучредители на Мюсюлмандемократическата партия, без дори да знаят това.

По закон за да се регистрира тя в съда, са необходими поне 5000 гласа.

Тази бройка Юзеирови не успяха да съберат в своя район.

Според Ашим Асан скоро напрежението ще ескалира и може да има размирици, а крайната цел е “Доган да се покаже и за пореден път да декларира, че той е единственият, който може да се справи с етническия мир в страната”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

konq

преди 14 години

aydun, колко ти е голяма човката???? Отворко, дето много знаеш.... Я марш там дето ще те пляскат, щото си от БЪЛГАРИЯ и после се върнеш с пълни *** пак у дома!!!! Еи, от такива *** като теб дето се имат за много умни *** сте на тоя хал!!!

87

Анонимен

преди 14 години

По думите на Искендер, "истинските борци за човешки права бяха прокудени от границите на тогавашната НРБ". "Хората казват "няма друга алтернативна партия освен ДПС, искам, не искам - гласувам за него", така Искендер обяснява безрезервната вярност на електората на ДПС към партията в годините на прехода. "ДПС-то вижте досиетата, един няма от тях, който да не е бил бивш комунист и не е работил за държавна сигурност", коментира изселникът. "Нито съм гласувал за ДПС, нито мога да гласувам при такъв състав", споделя Сабри Искендер. Ахмед Доган и цялата му партия е направена изкуствено, това са подставени хора, казва още Искендер в интервю за "Хоризонт".

86

До Айдън

преди 14 години

Ей *** пъпчив кво се периш-нали сте същите мръшляци като на всякъде--като сте в колибите и с баскъта на главата сте силни докато ходжта ви мрънка в сплутите дръндарски хралупи,като дойдете в нормалния свят - не смеете да шукнете щот сте неграмотни и некадърни за нищо освен за наглост под крилото на голямата Цифка!

fallback