Снимка: Булфото

Емисари на Доган, сред които и скандалните братя Али и Юзеир Юзеирови, обикалят ромския квартал „Столипиново“ в Пловдив и продължават да агитират жителите му да станат членове и симпатизанти на Мюсюлмандемократическата партия.

“Избягват се такива сбирки сред интелигентното турско мюсюманлско общество умишлено, защото най-лесно се ръководи и манипулира необразованият ромски електорат”,обяви лидерът на пловдивската фондация „Нов път“ и активист от ГЕРБ Ашим Асан пред БГНЕС.

По неговите думи в четвъртък и петък Юзеир Юзеиров и Бекир Терзи са събирали ромското население в незаконна турска джамия в центъра на Столипиново и са агитирали хората за тяхната кауза.

Според Ашим Асан схемата на действие била следната:

Лидерите на ромите, които са събирали списъци с имена и ЕГН по време на избори, предават на провокаторите списъците с имената и получават за целта от 200 до 500 лв.

Още по темата

По този начин много роми стават съучредители на Мюсюлмандемократическата партия, без дори да знаят това.

По закон за да се регистрира тя в съда, са необходими поне 5000 гласа.

Тази бройка Юзеирови не успяха да съберат в своя район.

Според Ашим Асан скоро напрежението ще ескалира и може да има размирици, а крайната цел е “Доган да се покаже и за пореден път да декларира, че той е единственият, който може да се справи с етническия мир в страната”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase