Снимка: БГНЕС
fallback

От два дни братята Юзеир и Али Юзеирови са в пловдивския квартал „Столипиново" и се опитват да агитират хората да се присъединят към тяхната партия. За това алармира лидерът на фондация „Прав път" Ашим Асан.

Oще по темата
Според Асан освен агитациите, братята изкупуват и списъци с имена, ЕГН-та и подписи на хора, които да попълнят редиците на партията им „Мюсюлмандемократичен съюз" (МДС).

За целта били необходими 5 хиляди гласа, които Юзеирови не успели да съберат в своя регион. Хората, които давали личните си данни не знаели, че те ще се използват за регистрация на партия, каза Ашим.

Според него не е изключено като благодарност към ромите братята да построят мюсюлмански паметник и в "Столипиново".

Dnes.bg припомня, че братя Юзеирови наново започнаха да строят съборения паметник на Незнайния турски войн в Славяново. Идеята този път беше градежът на монумента да е в двора им – отново пирамида с полумесец, и да е висок 2 метра и 99 сантиметра.

Паметникът обаче отново беше разрушен по заповед на кмета на община Попово Людмил Веселинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

243

irnek

преди 14 години

tryabva da sviknem s demokraciyata. svoboda na vsichki BG grajdani. Pametnik ne oznachava teror, a zabranata vodi do razdor.

242

Анонимен

преди 14 години

По думите на Искендер, "истинските борци за човешки права бяха прокудени от границите на тогавашната НРБ". "Хората казват "няма друга алтернативна партия освен ДПС, искам, не искам - гласувам за него", така Искендер обяснява безрезервната вярност на електората на ДПС към партията в годините на прехода. "ДПС-то вижте досиетата, един няма от тях, който да не е бил бивш комунист и не е работил за държавна сигурност", коментира изселникът. "Нито съм гласувал за ДПС, нито мога да гласувам при такъв състав", споделя Сабри Искендер. Ахмед Доган и цялата му партия е направена изкуствено, това са подставени хора, казва още Искендер в интервю за "Хоризонт".

241

ЕВГЕНИ

преди 14 години

ЦЕЛУКИ СТРАСТНИ ЗА МОД-А.......*** *** ОТ ДИАРИЯ...........

fallback