Болницата в Бургас. Снимка: Булфото
fallback

36-годишната бременна жена, настанена в МБАЛ-Бургас с А(H1N1), продължава да е в тежко състояние, съобщиха от бургаската болница.

Тя е поставена на командно дишане и е в безсъзнание. Жената е постъпила на 22 октомври с бронхопневмония, след което състоянието й се е влошило.

На този етап плодът не е увреден.

Oще по темата
Тъй като приеманите медикаменти дават отражение обаче, има опасност и за него, каза д-р Стефан Станчев, директор на бургаската болница.

Вторият случай на потвърден щам на А(H1N1) в Бургас е на руски гражданин, който се лекува в домашни условия.

Според лекарите е възможно много от хората, които са преболедували обикновен сезонен грип, всъщност да са били заразени със "свински грип", но заболяването да е минало леко.

Симптомите и на двата щама са еднакви и лечението е почти едно и също в началната фаза на болестта.

Съветът на епидемиолозите е при симптоми на грип – остра кашлица, висока температура, болки в ставите и мускулите, да не се прибягва до самолечение, а веднага да се потърси лекарска помощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

D

преди 14 години

oo боже за да се пишат глупости вече и на баби Керки и не знам си какви се правите,*** *** население сме българите,а за държавата,тя просто си е като нас!И докато не се променим и всичко около нас все ще си е така..после сигурно ще се появи агнешки,*** и не знам си къв грип. . .Въпрос на лична хигиена е дали искаш да си здрав или болен ;) Дано си се оправи женицата и си роди детенцето :)

86

Анонимен

преди 14 години

kolko po tejko

85

И

преди 14 години

Свинския грип си е най-обикновен грип. Все едно от друг грип никой не е умрирал. Така става, когато човекът, който се е разболял не се лекува ефективно или има отслабен имунитет. Не е нужно да изпадаме в паника(каквато е целта на много хора) !

fallback