Снимка: БГНЕС
fallback

Районна прокуратура-Никопол поиска разкриване на банкова тайна във връзка с разследването на сигнала за купуване на гласове в село Брест.

На 21 март нито един от шестте кандидати за кмет на частични избори в село Брест, община Гулянци не е събрал необходимите гласове и ще има балотаж, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

На балотажа отиват кандидатите на ГЕРБ Цецо Луканов и на Обединени земеделци - Мариана Несторова. Тя е досегашен секретар на кметството, и заедно с починалия през януари т.г. кмет са от партия Обединени земеделци на Анастасия Мозер и Венцислав Върбанов.

Изборите ще бъдат насрочени в понеделник от Общинската избирателна комисия в Гулянци. За Цецо Луканов от ГЕРБ са дадени 340 гласа, а за Мариана Несторова от Обединени земеделци са гласували 295 жители на селото.

Кандидатът на ВМРО Сергей Ичев събира 219 гласа, а Стефан Копчев от БСП – 174, за Цветан Гашев от „Атака” – 88 гласа. За представителя на НДСВ Стефан Бетов са гласували 54 души. Избирателите в селото са 2 147. 62% от тях са упражнили правото си на глас днес.

Датата на балотажа ще бъде обявена след заседание на Общинската избирателна комисия в Гулянци. На другия ден след изборите говорителят на БСП Корнелия Нинова заяви специално за БГНЕС, че в съда в Никопол е разпоредено дознание за вчерашните избори в село Брест. БСП ще иска касиране на изборите за кмет в селото, съобщи Нинова.

"Имаме изготвена позиция след случая с купуване на гласове на изборите за кмет в село Брест, Плевенско", каза още Нинова.

"Осъждаме случая. ГЕРБ нарушава законите в България", добави още тя.

"Това не случва за първи път.

Срещу ГЕРБ има вече издадена присъда за изборите в село Карбинци община Димово област Видин", припомни говорителят на червената партия и добави: "И по тази причина бяха изборите в селото бяха касирани от съда."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

От Плевен

преди 15 години

А пък аз живея в Плевен и ви уверявам, че областния лидер Ивелин Николов е един продажен мошеник. Освен това е изключително глупав и е оставил също толкова глупавия си брат Тихомир Николов да му досъсипва репутацията, когато не си е изпил хапчетата. Ей, хора, някой пуска разни агресивни бандити и да се мотаят в политиката, за да им е по - лесно да крадат. И това не е проблем на лидерите им, а наш проблем.

9

преди 15 години

Знам че сте едни и съъщи човек платено *** на престъпника Бойко, а другата възможност е толкова мнаго да са зомбирали хората че чак и еднакви правописни грешки да правят . Иначе аз мисля че БСП и ГЕРБ се нацакват яко за изборите с пари и затова че неискам престъпници да ме управляват ще гласувам за СДС- ДСБ

8

cv

преди 15 години

Приятели,От Прокуратурата и ДАНС нищо не са разкрили..., но аз научих истината...Точно в месеца и навечерито на изборите в с. Брест, незнайни типове, естествено от ГЕРБ, са раздали заплати на 3 милиона работещи и пенсии още на 2 милиона пенсионери, раздавали дори детски и болнични......"Пристрастието към ГЕРБ на 4 милиона от тези подкупни типове е сигурно, защото ще гласуват за тази партия на предстоящите избори..."Това гласи извода... от личното ми "непредставително социологическо" проучване...Ах,тези палавници от ГЕРБ. Вижте ги! За да вземат властта, подкупват цялата нация с пари от бюджета...

fallback