Множество трупове на бездомни животни в найлонови чували откриха от фондация "Четири лапи" на сметището в Благоевград след сигнал на местни природозащитници.

Животните са умъртвени по особено жесток начин.

"Опасенията ни са, че от община Благоевград организирано избиват кучетата по улиците, се казва в съобщението на "Четири лапи".

Факт е, че след инцидент с нападнат от бездомни кучета гражданин, кметът г-н Паскалев се закани, че проблемът ще бъде решен радикално и вече броят на бездомните животни е намалял с 39.

Факт е също така, че от центъра на града само за месец изчезнаха абсолютно всички животни, много от които са кастрирани и живеят там от години.

Сметището се стопанисва от общинска фирма "Биострой" и само нейни коли имат достъп до него, така че труповете не могат да попаднат там случайно."

Това е поредното грубо нарушаване на Закона за защита на животните и се случва само няколко часа, след като от фондацията и от гражданската група "Град за отговорни хора" дадоха пресконференция, на която разкриха фрапиращи случаи на издевателства над животни и за отказано съдействие от контролните органи за тяхното разкриване.

Природозащитниците са на мнение, че единствено инкриминирането на убийствата и мъченията на животни ще накара институциите да спрат подобен род издевателства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase