Снимка: Булфото
fallback

Министерството на извънредните ситуации (МИС) предупреди териториалните си дирекции в Хасково и Бургас за очаквани интензивни валежи на 13 и 14 март.

По данни на Метеорологичния център на ВВС започналите валежи от дъжд ще продължат и през нощта срещу 13 март ще преминат в сняг.

На 14 март ще има процес на увеличение на облачността, като в централните райони на страната ще завали сняг.

Очакват се интензивни валежи – до 30 л/кв.м на отделни места в Източните Родопи и Югоизточна България.

Възможно е значително покачване на нивото на реките, които в момента са във фаза на пълноводие в тези райони. Наблюдава се състоянието на река Ропотамо, където са възможни разливи.

С предупреждението, изпратено от МИС, трябва да се запознаят областните управители, ръководителите на регионалните структури и кметовете на общини.

Ще бъдат предприети мерки за ограничаване на последиците за населението.

Кметовете на общини трябва да предприемат действия по контрола на пропускателната способност на речните корита и потенциално опасните водоеми.

МИС препоръчва на хората, живеещи в близост до реки и водоеми, да сигнализират в кметството или областната управа за непочистени отпадъци, строителни материали и дървета в коритата на реките, пространствата под мостовете и в близост до водоемите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

преди 15 години

ми се една колежка с много яки циц

22

преди 15 години

Костов, Костов, Костов.

21

преди 15 години

i az imam symneniq...izglejda kato Kostovska rabota otvsqkyde. Hmm...da...bih kazal, 4e toi e vinoven. Za vsi4ko. Ama vsi4ko.

fallback