Снимка: Dnes.bg
fallback

Цената на задължителната за шофьорите "Гражданска отговорност" ще се повиши с 50 процента до края на тази година, прогнозират застрахователи.

В момента цената на годишната полица е между 130 и 230 лв., а след повишението тя ще достигне 195 лв. за автомобилите с малка мощност. За по-мощните коли сумата ще се повиши до 345 лв.

Причината за поскъпването е вдигането на праговете на обезщетенията, които застрахователите изплащат при автомобилна злополука.

В момента максималното обезщетение при смърт на човек заради катастрофа е 700 000 лв., като се очаква сумата да се повиши до края на годината до 1 млн. лв.

Застрахователите обещават, че увеличаването на "Гражданска отговорност" за собствениците на автомобили ще е поетапно всеки месец.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Аз

преди 15 години

Не знам колко им е печалбата на застрахователите, но не разбирам защо се изказваш неподготвен, когато не знаеш разликата между Печалба и Приход. Най-опростеното обяснение е следното: от Брутна Печалба = Приходи - Разходи (тука ти се включват всичките разходи, които си изброил). Нетна Печалба = Брутна Печалба - Данък Печалба. А за обезщетенията над 100 000 лева за убит човек, които ги даващ за пример, такова ПТП се случва след шофиране след употреба на алкохол или шофиране с над 150 в сняг, примерно. Така че нормалните шофьори най-големия инцидент ще бъде изкривен калник на кръговото на 4 км.

73

gandoni

преди 15 години

още утре ще кача тъщата в колата да я кара маминката им.... да видя , колко ще ми платят , след като си счупи марулята в тиквата си .....

72

застраховател

преди 15 години

Застрахователите отчитат милиони печалби на година, но вие явно не отчитате колко разходи има в тези милиони - разходи за комисионни, разходи за заплати, разходи за презастрахователи, и НАЙ-ВЕЧЕ разходи за обещетения. Да, много рядко се плащат обезщетения от по 700 000, но много често се плащат за по над 100 000. Представете си само за момент, всички вие, които казвате аз за X години нямам произшествие - няма да плашам, че убиете някой на пътя, кои мислите ще плати вместо вас??? Да не дава Господ, но такива неща се случват и не е нужно да си пиян или безхаберен... просто секунда разсейване... Сърдите се на неправилните хора - навсякъде застраховките са страшно скъпи, в пъти по-скъпи от нашите, но хората плащат, защото имат стандарт, с който могат да си го позволят. На нас ни е виновен стандарта, а не застрахователите!

fallback