Снимка: БГНЕС
fallback

Мандрите в Кърджалийска област не използват растителни мазнини за крайните си продукти, установиха инспекторите от Държавната ветеринарномедицинска служба в Кърджали.

Проверяващите са категорични, че в действащите 7 мандри се работи само с естествени суровини и не се влагат растителни мазнини.

В много от киселите млека не се влага сухо мляко, а се използват естествени суровини.

Само в отделни видове от тях се използва до 2 процента суха консистенция, без да се цели производството на по-голямо количество.

“Това е заради факта, че към търговската мрежа в момента се насочват кисели млека с нисък процент на масленост. Отбелязано е в опаковките на продуктите”, отчетоха специалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

kalin

преди 15 години

Ей голяма реклама направиха на Кърджалийските мандри.Само от депесари се държат.В тази страна от десетилетия,няма такова нещо,като здравословно,абсолютна пародия.Цялата страна е усеяна от екологични бомби...депа за всякакви отпадъци.Въздуха ,почвата ..водата замърсено е.И те лъжат,че у бг има нещо ..здравословно!Да живееш в тази *** не е никак здравословно!

23

преди 15 години

как може да свързваш храната с дпс.ние се опитваме дапочистим нещата...ама си много зле

22

преди 15 години

как човек да не вярва в конспирации, значи където има повече мохамедани няма проблем, а където живеят повече българи - отрови и голям проблем. Трансапорт и селско стопанстов са меката на дпс и не случайно са си ги избрали.

fallback