Полицията е задържала Манчо Панюков, който уби двете си деца снощи и запали къщата, в която живее в с. Осиково, съобщиха от МВР.

Той е задържан след щателно претърсване къща по къща в село Скребатно, Гоцеделчевско.

Хванат е в къща в покрайнините на селото и отведен в полицейския участък в Гоце Делчев.

След като бе обявен за национално издирване, полицаи от Гоце Дeлчев предприеха щателно претърсване на района, включително и на всички къщи и постройки в селото.

Безумната кървава трагедия се разигра снощи в гоцеделчевското село Осиково. Манчо Панюков уби двете си деца и подпали семейния дом в Осиково. При пожара пострадаха 5-има души, чийто живот е в опасност.

Напоследък Панюков бил отчаян. Имал е дългове към различни лица, както и чести проблеми в семейството.

"Преди два дни са имали спор жената и мъжът, убил децата в Гоце Делчев. Съпругата се прибрала в село Осиково. Убиецът тръгнал след нея, тъй като тя не се прибрала в къщата на баща си", съобщи кметът на село Осиково Митко Дедьов.

Снощи в 20,30 часа двете деца са били в компютърната игрална зала. Бащата ги е закарал в къщата. После е залял коридора с бензин и е отворил стаята, в която били съпругата, тъщата, бащата и лелите на съпругата му.

Запалил бензина и взел децата.

На 10 метра от къщата убил едното си дете. По-голямото успяло да се изплъзне от ръцете му и побягнало. В центъра на селото той го настигнал и му отрязал главата.

Панюков беше обявен за издирване, а полицията разпространи снимката му. Той беше видян от местни хора, след като МВР пусна негова снимка и описание. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase