fallback

Повече от четири часа продължава издирването на младежа, завлечен от лавина в Банско, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС).

Инцидентът е станал около 10,30 ч. по един от улеите под връх Тодорка в Пирин.

Вероятно свличането на снежните маси е предизвикано от двама скиори – момче и момиче, които от горна станция на седалковата линия "Шлема" в ски зона "Шилигарника" са напуснали очертаните и маркирани ски писти и са навлезли в опасния високопланински улей, уточняват спасителите.
 
Момичето усетило движението на снега и успяло да остане встрани от снежните маси, но повече не видяло младежа.

В района на падналата лавина работят повече от 20 спасители и четири спасителни кучета.

Вече е ясно и името на затрупания 28-годишен сноубордист, но от ПСС отказват да го назоват.

На място има полицейски екипи и дознател.

Дежурният планински спасител Петър Чолев отбеляза, че след повече от 2 часа е почти невъзможно затрупаният да е жив.

Планинските спасители отново напомнят на скиорите и сноубордистите да карат само в обозначените, маркирани и обезопасени ски писти във високопланинските ски центрове. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

MotoX

преди 15 години

"дай да драпнем по една трева преди да насечем пък как дойде.."това са екстремните герои, които дори водят некви пици с тях да им покажат къде карат и тя да вземе да се намокри от кеф с къф готин тип е излезнала..Жалко е да се плюе по ПСС. Хората работят почти на доброволчески начала, за да свалят и копаят мъртъвци и после да ги обиждате-грозна работа, но съвсем по български!Как пък никой не му светна на къква опасност се излагат група хора, ресурси се похабяват,които дънъкоплатеца дава, защото някъкъв е решил да си прави кефа. Хора, които често нямат и застраховка дори. Е защо неговото лично удоволствие да става за наша сметка? Да Ви светна ли, че докато вчера ПСС разриваха и провеждаха спасителната операция, търсейки смешни хорица и жалки чекисти като Стефан/явно никога не е бил в лавина/ и другия превъзбуден, същите като тях са им бутнали на главите още една лавина, за да не им е скучно.Наистина жалки и лишени от всякаква отговорност и разум хора.Половината карат където не трябва без всякаква подготовка и знания. Откъде тази арогантност на тези години? просто комплексари, които "видяли да подковават коня и като жабата дигнали нога"Жалко за погубеният живот и за всичко това, което сега ще пропусне като радости и тръпки. Останалите след него- за тях живота продължава рано или късно! Дано пък стане чудо, но е факт че тук на тези територри на никого от нищо не му пука и затова ни е такъв хала.Резултата го виждаме на улеите в момента доста добре, както и тук, предизвикан от напълно завършени, самовлюбени .

55

преди 15 години

Мисля че номер 51 обобщи всичко: Полето ражда тикви, а Балкана - хора! Все още незнам какво става, но все още вярвам че е оцелял...

54

преди 15 години

dano ot teb ne stava nqkoi spasitel,4e mnogo hora v beda nqma da imat i 1 % 6ans za ocelqvane .stra6en glupak si

fallback