Снимка: БГНЕС
fallback

Над 50 на сто от учениците в 14 училища във Врачанско не посещават редовно занятия, отчитат от Регионалния инспекторат по образованието.

Проблемът се допълва и от факта, че отсъствията им се извиняват без основателна причина, обяви началникът на инспектората Галина Евденова.

Тя уточни, че най-голям е броят на отсъстващите ученици в професионалните гимназии.

Според Евденова данните от проверките на мобилните екипи във всичките 86 учебни заведения в област Враца сочат тревожна тенденция както за нередовно посещение на училище в задължителната възраст, така и за отпадане от учебни занятия.

От общо 1502-ма седмокласници през учебната 2007-2008 г. 172 деца са отпаднали от образователната система по различни причини и не са продължили обучението си в осми клас.

Само за първите четири месеца на годината по различни причини от обучение са отпаднали 63 деца, уточни тя.

В началото на учебната 2008-2009 година бяха закрити 18 учебни заведения във Врачанско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

ВРАЧАНИН

преди 15 години

А,ти душа,вземи вместо да висиш цял ден по форумите,и да се учиш как да спазваш "форумен етикет"(боже господи каква глупост),свърши нещо полезно и измий малко простотията от лицето си,и уважавай малко и хората които живеят в провинцията,защото те също са българи колкото и ти,също имат образование,а някои и по две,и също се трудят и се мъчат да вкарат малко акъл в главите на прости дечица които се възпитават от такива като теб.

52

до 27

преди 15 години

вие не знаете какво искате,но търсите някои да ви подкрепя. Врачани не подкрепят току-така.

51

haha

преди 15 години

А ти научи малко форумен етикет, вместо да хвърляш пусти обвинения към хора който не познаваш, душа ( :

fallback