Снимка: БГНЕС
fallback

Сметките за парно за януари ще бъдат по-ниски заради намаленото топлоподаване. Това каза председателят на
Асоциацията на топлофикационните дружества Валентин Терзийски.

В момента навсякъде в страната подаваната от топлофикационните съоръжения температура е над 70 градуса, по
норматив температурата трябва да бъде между 75 и 80 градуса, така че нормалните показатели почти са достигнати, каза Терзийски.

Според него това, че абонатите на топлофикациите в страната стояха няколко дни на студено, ще се отрази в сметките им за парно, тъй като се изчислява и остойностява само енергията, постъпваща в абонатната станция на дадена сграда, а тази енергия е била по-малко.

Все още не може да се каже с колко по-ниска ще бъде сметката за парно, това ще бъде отчетено при засичането на топломерите от фирмите за дялово разпределение в края на месеца, каза Терзийски. Той добави, че за сметка на по-ниските разходи за парно живеещите в топлофицирани жилища най-вероятно ще платят по-високи сметки за ток през януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

преди 15 години

Слушах някакво предаване,където опровергаха това твърдение с обеснението, че обръщането на системите от газ на мазут е скъпо струващо и по-ниската цена на горивото в случая няма да се отрази...

12

Kate

преди 15 години

Да бе да , намалени сметки...и един мармот завивал шоколада в станиол...

11

Иво

преди 15 години

Не разбирам , защо държавата и глоби CEZ за това, че две сметки са прогнозни , а Топлпфикация ни изпраща цяла година прогнозни сметки изготвени от фирмите за топлинно счетоводсто и никой не протестира и няма санкции. Как става този номер? Всеки месец от ВИК има съобщения за датата на посещение / и има и втора резервна дата/ , хората които ги няма в къщи остават по вратите на жилищата консумираната вода и не виждам проблеми. Още повече цяла България консумира вода, а парно едва ли повече от милион семейства. Защо за ВиК и CEZ е задължително , за Топлофикация не става. Нали си спомнят как преди 2или три години при най топлата зима, получихме най соилените изравнителни сметки , за да вярва някой, че след 6-7 месеца ще си спомни за студа и за обещаните сега "по-ниски сметки". Държавата ще престане ли да толерира монополиста Топлофикация или май ортаците на Валъо Топлото са много и нависоко.

fallback