Снимка: БГНЕС
fallback

Пловдивската болница "Свети Пантелеймон" ще спре приема на пациенти заради газовата криза, съобщиха от община Пловдив.

Очаква се в близките часове да бъде издадена и заповед за това.

От "Свети Пантелеймон" в близките дни трябва да бъдат изписани много пациенти. Те ще бъдат пренасочени за лечение в други болници или при домашни условия.

Причините за тези мерки са, че болницата разчита на централното отопление, а при неговото спиране алтернативата е отопление с електричество.

Другите две здравни заведения в града - Многопрофилна болница "Пловдив" и родилното отделение към болница "Свети Мина", които също разчитат на отопление с централно парно с алтернатива електричество, няма да спират приема на пациенти на този етап.

Те са получили уверение от "ЕВН България Топлофикация", че ще имат парно отопление.

Проблем с отоплението може да възникне и в белодробната болница, която е свързана с Дома за възрастни с физически увреждания "Хаджи Гьока Павлов".

Здравното заведение разчита на централно парно, разполага и с дизелова инсталация, за която обаче спешно трябва да се купи гориво.

При нужда общината се ангажира да осигури пари от неприкосновения си запас за аварийни ситуации.

Заради газовата криза в Пловдив временно е спрян приемът на хора в социалните домове. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Калин

преди 15 години

Казах ти вече не ми налитай сексуално.Няма да те оправя.Грозен си ми.Освен това ,като добър комунист смърдиш.Не вземаш баня.Врочем за това и ползвате парно,което естествено не плащатате.Имате бойлера за упадъчен уред.*** това сте вие нали сте социалисти.Та стига си ме искал.

8

майка му на Калин

преди 15 години

как те родих мама толкоз *** ?!

7

КРИПТО - МОНАРХИСТ

преди 15 години

На 14 януари т.г. от 14 ч. ще се проведе ИЗВЪНПАРЛАМЕНТАРЕН КОНТРОЛ на Правителството.носете си и коктейл -Моалотов - за пачерпка!

fallback