Това ни чака, ако спре парното в цялата страна. Снимка: Dnes.bg
fallback

"До режим на тока може да се стигне, ако спре работата на всички топлофикации", обяви изпълнителният директор на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) Иван Айолов.

"Много е сериозно положението, сериозно е натоварването на електропреносната система, но смятаме, че ще удържим положението", каза Айолов.

Той информира, че днес потреблението на електроенергия е повишено в рамките на около 80-100 мегавата и това все още не е тревожно.

"Показателно ще е потреблението на електричество тази вечер, тъй като преминаването на топлофикационните дружества към работа на алтернативни горива - най вече мазут, изисква технологично време, а дотогава топлоносителните тела ще имат по-ниска от обичайната температура", обясни Айолов.

В момента обаче износът на електричество не е спрян и това засега не се налага, допълни той.

Айолов заяви, че до крайната мярка - режим на тока, ЕСО ще направи всичко възможно да не се стига.

Всичко за кризата с газа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

DO SCUM

преди 15 години

57. SCUM - ЛЕЩА ВКИСНАЛА не излизай на улицата на 14 януари, стой си на студено у вас /или си на кюмбе?/ или си купи хляб за 5423 лева и си лягай с чорапите. АБЕ ШУШЛЯК, каква финансова криза те гони, НАШИЯ АЕЦ ако работи и ако си плащаме на НАшата държава за тока

99

ДО SCUM

преди 15 години

57. Scum - абе ***, да ти го туря в твоя джоб, на теб и на финансовата ти криза!И недей излиза никъде на 14, *** маринкин, леж си у вас и гледай БИ ТИ ВИ, *** заспала!!!

98

Минчо Празников - дж

преди 15 години

Топло и слънчево! Мин. t - 28-32 гр. по С.

fallback