Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Парламентарната комисия по бюджет и финанси одобри данъчни облекчения за млади семейства, които са изтеглили жилищен кредит.

Мерките бяха приети при обсъждането на второ четене на промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Облекченията предвиждат сумата от годишните данъчни основи да се намалява с направените през годината лихвени плащания върху първите 100 хил. лв. по ипотечни кредити в семейства, в които един от съпрузите е на възраст до 35 години.

Вижте още


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

MEGAN

преди 15 години

НЯКОЙ ЩЕМИ ОБЯСНИЛИ КОЛКО ТОЧНО ЩЕ МИ ВЪРНАТ ПРИ ВНОСКА 350ЛВ НА МЕСЕЦ КОЕТО ЩЕ РЕЧЕ 4200 ЗА ГОДИНА ОСИГУРЯВАТ НИ НА 220ЛВ И 330ЛВ КОЕТО ЩЕ РЕЧЕ ГОД.ДАНЪКА НИ Е ОКОЛО 550ЛВА ЛИХВИТЕ НИ ЗА 1Г. СА 3300ЛВ

24

преди 15 години

Ей ама много озлобени и глупави хора сте повечето тук. Разбирам, че не ви харесва държавата и управлението и, но поне като правят нещо полезно, не го оплювайте. Вярно за някои е много закъсняло, за други безполезно, но за такива като мен с жилищен кредит и реално декларирани доходи (не съм държавен служител) ще е доста полезно - 1,2 вноски по кредита или над 1000 лв годишно. А мисля, че достатъчно данъци плащам на тази държава, за да съм заслужил такова облекчение.

23

maika wi

преди 15 години

Ей *** смешен с последния коментар - сигурно си някое мамино синче, което живее на готово в жилището на мама или на баба, я ги питай тях как са си купили жилището, ако и на тях не им е завещано, защото ако не си крадец на едро или мутра в абсурдистан няма друг начин да не си ипотекаджия, или трябва да плащаш на някой реститут наем. Да го духат банките и те ще фалират. Предлагам всички ипотекаджии да спрем да плащаме и така да паднат всички банки в канала.

fallback