Директорът на затворите Петър Василев е предложил да бъдат наложени дисциплинарни наказания заради случаите с даване на отпуска на Димитър Желязков - Митьо Очите. Това каза министърът на правосъдието Миглена Тачева преди началото на днешното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС).

По проверката, разпоредена от нея, е постъпило и становище от заместник-министъра на правосъдието Бойко Рашков, в което той е записал, че предложените дисциплинарни наказания не съответстват на извършените нарушения.

Затова Тачева е разпоредила още една проверка. По думите й трябва да бъдат разписани указания до всички началници на затвори.

Буди съмнение обвързването на волейболен мач със смъртта и рождения ден на някого и по този повод да се дават отпуски, коментира Тачева. Тя допълни, че проверки текат по всяко време в затворите.

Нужни са обаче по-сериозни мерки, като например правилно приложение на закона, а където се констатира нарушение, всеки, който го е извършил, да си отива, коментира Тачева. Ще е несериозно да твърдя, че някой началник на затвор ще си отиде сега, коментира още Миглена Тачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase