Снимка: БГНЕС
fallback

Ферма за отглеждане на бизони е изградена край тополовградското село Орлов дол.

Инвестицията е на регистрираната у нас фирма "Евробизон", а капиталите са
швейцарски.

Резерватът е разположен на площ от 500 декара.

Във фермата очакват да пристигне първото стадо от 160 бизона, които в момента са в Германия за медицински прегледи и ваксиниране.

В Орлов дол за тях ще се грижат десет души. Наетите работници са местни жители, като двама от тях вече са били на обучение в Германия.

Бизоните ще се отглеждат в екологично чиста среда за добив на месо, а продукцията ще се изнася на външни пазари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

колега

преди 15 години

.....този или тази която е сложила снимката на този бивол да и се ударят триста кожени тояги на голо от целия редакционен екип щото братлета тя ни излага всичките....ха ха ха

9

бай ху

преди 15 години

виждам, че сте затрили указанията - най-вероятно от некадърност. така.... 1. - кликвате с мишката на иконката на "explorer" или "firefox" - зависи какво ползвате. отваря се начална страница "google", освен ако не сте бърникали в настройките - в което се съмнявам, имайки предвид, че сте бавноразвиващи се. 2. - не барате нищо, за да не изместите курсора от полето на търсачката. 3. - след кратка концентрация кликвате с мишката на линк "изображения" - само веднъж! 4. - пишете на кирилица "бизон", или на латиница "buffalo". 5. - избирате снимка, по възможност без запазени права. 6. - копирате снимката. 7. - прикчавате снимката към материалчето си. 8. - спестявате си едно излагане. така.... сега принтирайте този текст, съберете се в редакцията, купете си кафе, кола, жен-шен и гонкобилоба, плюс тълковен речник и речник на чуждите думи, концентрирайте се и опитайте да изпълните инструкциите. който пръв се справи - автоматично става главен редактор, а вие може да се отнасяте към него като към божество. успех.

8

бай ху

преди 15 години

не трийте коментари, а обърнете внимание какво ви казват потребителите и направете нещо по въпроса. подкарали сте я и вие по пътя на комунистите - когато нещо е нелицеприятно, просто се покрива. е, карайте, па да видим докъде ше стигнете. дрислювци.

fallback