Снимка: Булфото
fallback

Парното може да поскъпне веднъж през декември и втори път през януари. Това прогнозира председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Константин Шушулов пред БНР.

"Този вариант обаче не е желателен", каза той.

По думите му се обмисля цените на топлоенергията да се променят на всеки три месеца заедно с цените на природния газ.

"Ако има увеличение на цената на природния газ, ще има увеличение на парното, ако има снижаване, ще падне и парното", заяви Шушулов.

Очаква се в сряда депутатите от енергийната комисия да обсъдят варианта за спиране на топлоподаването в блоковете, в които две трети от семействата не са плащали сметките си повече от два месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

преди 15 години

Номер 44, а можеш ли да накараш някой да ти извършва услуги без да му плащаш?

44

преди 15 години

Нека скача колкото си иска парното НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МЕ НАКАРА ДА ПЛАТЯ СМЕТКА КОЯТО НЕ ВАЖИ В СЪДА!

43

преди 15 години

Аз по принцип се въздържам от екстремни изказвания, но искам да ви споделя какво става в моя вход.Робската психика на българина не може да бъде преборена, тжова става неоспорим факт.Наскоро се отървахме от топлинния ни счетоводител. Успяхме да докажем че ни крадат жестоко и плащаме поне 300% потребление. Така че отървахме се. Минахме на обща кубатура, както си беше преди влшицането на топломерите по апартаментите. Разбира се, в нашия вход имаме и неизправни длъжници, но са малко. От Топлофикация ни задължиха да платим всичко и тогава да дойдат да ни "заснемат" състоянието на инсталацията. Дотука добре. Обаче като платихме всичко и с домоуправителя отидохме да занесем вкупом всичките бележки, за да покажем че вече сме изрядни, служителката ни заяви, че това не било всичко, а трябвало да дадем и по 56лв на апартамент за не знам си какво, иначе нямало да ни пуснат парното и топлата вода от 1 ноември. Питах ги как така, било административна такса за преминаването към пълен обем. Куриозното е, че това трябва да се направи от всеки собственик отделно и всеки лично да си занесе бележката, пък на всичкото отгоре искат и да представим протокол от общо събрание, че няма желаещи да останем на фирма за топлинно счетоводство. ОК, дадохме им протокол със всички подписи, после ни поискаха да дадем справка, че там, където апартамента е собственост примерно на двамата съпрузи, този който се води титуляр на партидата, има съгласието на другия съпруг да го представлява за промяната !!!!!Пълно безумие. Решихме да не плащаме тия пари и да оставим нещата така, да сме единни.Намериха се хора, които все пак отишли и платили тия 56лв, дали и там каквито им искали бележки и развалиха уговорката.Сега Топлофикация ни иска още един протокол от общо събрание, за да се удостовери, че всички наистина желаят да минем на пълен обем и да няма топлинен счетоводител. Фирмата към която бяхме обаче е с отнет лиценз и няма как да ни обслужва, ето защо с официалон писмо ни уведомиха, че ако до 30 октомври не си изберем друга фирма и не си купим нови уреди - ще бъде спряна топлата вода и няма да пуснат парното и така ще бъде докато не си изберем нова фирма, за което пак да уведомим Топлофикация- София със специален протокол от общо събрание на етажната собственост. Към писмото ТР Люлин е приложила списък от 6 фирми, сред които се препоръчва да изберем и да купим нови уреди от тях, не други! Проверих, уредите с монтажа и разните там такси излизат по 250-300 лв на домакинство.Как да накарам хората да плащат пак за нещо, което не им трябва?Това не е ли бандитизъм вече?

fallback