Готови за снимка! Снимка: Булфото
fallback

Според новата концепция за българските документи за самоличност биометрични данни ще има не само в международните паспорти, но и във всички останали документи.

От МВР съобщиха, че вече е открита нова процедура за избор на изпълнител на новите документи.

Ще бъде създадена и национална система за биометрия - пръстови отпечатъци и специални снимки на лицето, които съдържат уникални за всеки човек белези.

Смяната на старите лични карти и шофьорски книжки ще става постепенно, когато изтекат сроковете им, категорични са от ведомството.

От догодина в ЕС влиза изискването за наличие на биометрични данни в документите за самоличност.

От МВР се хвалят, че в техническите задания за новите български документи се постигат най-високите критерии за сигурност.

Това, гарантират подопечните на Миков, ще направи родните лични карти и шофьорски книжки едни от най-добре защитените срещу фалшификация. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Astarot

преди 15 години

Ново 20! Предложиха чипове, които да следят жизнените показатели на организма на човек и да му правят диагностика... Дали този път няма да успеят да ни финтират и да имплантират заветните чипове в телата ни?

55

Ник

преди 15 години

Да, драги съселяни! Биг Брадър не спи! Той винаги си е на мястото! Следващия път ще ви вкара и ДНК-то в чипа, а малко по-късно и чип в мозъка, та да ви следи кога и колко пъти спите с жена си, колко пъти ходите до тоалетната, дали сте си избърсали *** и куп други такива "полезни" данни, които застрашават националната сугурност на .... USA! Ай на здраве!

54

преди 15 години

kak moje da sa tolko tupi az jiveq v UK ot 5 god ta te dori nqmat li4ni karti polzvat si 6ofiorskite knijki za tazi deinost a nqkoi da ji imat knijki ot hartiq

fallback