Снимка: БГНЕС
fallback

Федерация “Справедливост” организира днес в Гоце Делчев първата национална конференция у нас “Помаците и българският преход”.

Българите, изповядващи исляма, декларираха желанието си да бъдат признати като отделен етнос, да имат собствена телевизия, както и засилено политическо представителство в парламента.

На националната конференция, с участие на сродни организации от чужбина, помаците у нас мотивираха исканията си с факта, че във времето на преход, а и днес, за тях в медиите не се говори, а ако присъстват, твърдят, че нещата се представят в негативна светлина.

Категорични са, че ще подготвят свои кадри за журналисти и ще работят за откриването на собствена медия.

От федерация “Справедливост” са категорични, че няма да участват пряко в политическия живот като партия, но са отворени за партньорство с десните партии. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

211

до зъбатия

преди 11 години

ми може и да има некои да въртят, ама от българските к--рви по-развратни няма... и няма да могат да ги стигнат - нито по възможности, нито по численост!

210

Димитьр

преди 12 години

*** ще викаш на себе си, *** неверна! Предател жальк, стегни се малко бе!В турция ви викат ***, защото сте едно нищо, потурчени Бьлгари-християни сте. Не ви признават дори в Турция, защото сте предатели, дори и те не го уважават това.Стига си брьщолевил, че си просто смешен.

209

Иван-Асен

преди 12 години

Чудя се докога ще се лудува във България от теграмотни политици,докога е малко страно,но който си играе със оганя ще се опари.България е малка страна и всеки трябва да разбере ,че сега има демокрация на който не му харества България да се пресели,тук републиката е свята за всички българи, турци, *** българомохамедани ,татари и много други тези пазърлъци докато не се прекъснат държавата ще върви надолу,вече е време са живеем като европейции граждани на България преди всичко сме хора.

fallback