След наводненията в страната вчера, през последното денонощие проливните дъждове предизвикаха нови наводнения, съобщиха от Гражданската защита.

В Костенец е отнесена пътната настилка на ул. ”Средна гора”. Друга улица - „Славей“, е изцяло изровена.

Обилните дъждове са довели до свличане и подкопаване на десния бряг на р. Марица в кв. 134. Има опасност от засягане на главната канализация на града от свличането на брега.

Улиците са маркирани със сигнални ленти и са организирани обходни маршрути. Създадена е организация за изграждането на подпорна стена за защита на брега на реката и главната канализация на града. Пострадали няма.

Вчера е получен сигнал за наводнени мазета вследствие на запушени шахти в училище “Иван Рилски”, ул. ”Александър Стамболийски” в Хасково. Спасителна група от Гражданската защита съвместно с екипи на ВиК са работили по отводняване на помещенията.

Отново вчера е получен сигнал за наводнено мазе на ул. „Дедеагач” №1 в Шумен. От Гражданската защита са предприели мерки за отводняване на помещението, но поради постоянен теч на вода - най-вероятно от спукан водопровод, отново се наводнява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase