Снимка: Булфото
fallback

Община Бургас продължава освобождаването на улиците и тротоарите на града от старите автомобили, които не са в движение.

До момента са идентифицирани общо 136 стари автомобила, които са били маркирани с информационен стикер.

Акцията е във връзка с действащата Наредба по управление на отпадъците и поддържане на чистотата на територията на Бургас.

Тя предоставя на собствениците 14-дневен срок, в който трябва доброволно да преместят автомобила си на площадка за временно съхранение или в център за разкомплектоване на ИУМПС (излезли от употреба моторни превозни средства).

Досега са преместени доброволно 49 автомобила, а техните собственици няма да бъдат глобени за дългия престой на изоставените возила.

На останалите ИУМПС са издадени заповеди от кмета на община Бургас за принудително преместване, а на нарушителите са съставени актове и е наложена глоба в размер до 500 лв.

Разходите за принудителното извозване към площадка за временно съхранение или център за разкомплектоване са също за сметка на собствениците на старите коли.

Община Бургас призовава гражданите да предприемат необходимите мерки за транспортиране на старите возила до съответните центрове за разкомплектоване на автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

преди 15 години

Ами бившата Републиканска,ами Гурко,ами околовръстното за Варна-няма метър свободен тротоар...Няма как да изредя улиците,защото всички са окупирани.Скоро ще започнат на 2 етажа! С 2 паяка ще им трябват 5 мандата.А трошляците,които буренясват по Хан Аспарух-защо граждани да сигнализират?! Нали има районни кметове,които само лапат заплати и нищо не работят.За една седмица ще направят пълен опис на всички буренясали трошки в районите си и за още една ще ги разчистят.Една година кметуване-резултат-никакъв.Щели да асфалират 10 улици до края на год.Че есента дойде,бе спящи красавци,кво асфалтиране?!

10

бургазлия

преди 15 години

БРаво на 1 . Аз живея на същата улица от дете. Този тарикат Николов задмина Йанчо. Купи 2 паяка и заедно с онзи недоклецан адвокат Луков започнаха да пълнят общинската каса по най- лесния начин . Пълен геноцит за живеещите в този район.Такова примитивно мислене, здраве му кажи и, ами то и едно дете от 4 клас може толкова да измисли. Голями головодници и шамандури излязоха тези от Герб, язък , че гласувах за тях.

9

Prishalec

преди 15 години

Burgas do skoro se slaveshe s tova che e chist i spokoen grad. Mojesh da otidesh na plaj i spokoino da si parkirash kolata bez tova da ti struva pari. No vidish li - noviqt kmet oshte ne vleznal v dlujnost i sloji znaci i hora da sabirat pari. absoliuten. I gradut e mnogo po mrusen veche ... Dokopa dalaverata zdravo. Tejko i gorko na burgazlii.

fallback