Община Бургас продължава освобождаването на улиците и тротоарите на града от старите автомобили, които не са в движение.

До момента са идентифицирани общо 136 стари автомобила, които са били маркирани с информационен стикер.

Акцията е във връзка с действащата Наредба по управление на отпадъците и поддържане на чистотата на територията на Бургас.

Тя предоставя на собствениците 14-дневен срок, в който трябва доброволно да преместят автомобила си на площадка за временно съхранение или в център за разкомплектоване на ИУМПС (излезли от употреба моторни превозни средства).

Досега са преместени доброволно 49 автомобила, а техните собственици няма да бъдат глобени за дългия престой на изоставените возила.

На останалите ИУМПС са издадени заповеди от кмета на община Бургас за принудително преместване, а на нарушителите са съставени актове и е наложена глоба в размер до 500 лв.

Разходите за принудителното извозване към площадка за временно съхранение или център за разкомплектоване са също за сметка на собствениците на старите коли.

Община Бургас призовава гражданите да предприемат необходимите мерки за транспортиране на старите возила до съответните центрове за разкомплектоване на автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase