Георги Гергинеков. Снимка: БГНЕС
fallback

Лидерите на 11 опозиционни партии в Панагюрище призоваха кмета на града Георги Гергинеков да подаде оставка.

Мотивите са "неефективната политика във водния сектор, както и неадекватните му действия по време на кризата с водоснабдяването в община Панагюрище",съобщи “Дарик”.

Призивът бе отправен под формата на открито писмо.

В него опозиционните лидери отправят питанията към кмета, които трябвало да поставят на общоградско събрание по повод водната криза в община Панагюрище.

Такова събрание обаче не се е състояло, съобщиха от опозицията.

 „На това събрание трябваше да присъстват и представители на всички ресорни институции, имащи отношение по проблема. Не го направихте. С това не само че нарушихте Закона и демократичните принципи на местното самоуправление, но и най-безцеремонно се скрихте от тези, на които причинихте толкова проблеми и страдания”, се казва в писмото.

Dnes.bg припомня, че цяло лято в Панагюрище има остра криза с водата.

Само преди няколко дни кметът на града Георги Гергинеков обяви бедствено положение в общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Даньо К.

преди 15 години

Гого Гергинеков го познвам отлично.Не става затая работа.Много е слабичък,а и доста го манипулират.

7

инж. Ганчо Илков

преди 15 години

С преминаването към индустриализация на България и най-вече "развитието" на тежката индустрия и рудодобива, икономиката на страната ни тръгна към самоликвидация. Едно прекрасно кътче от света, разположено в центъра на Европа, едно кътче с божествени дарове по отношение на природа и минерални извори, вместо да развива селско стопанство, хранително вкусова промишленост и туризъм, вместо да се превърне в балканската Швейцария, се превръща в пустиня. Вместо чрез благоустройство, пътно транспортна и информационна инфраструктура да се стимулира развитието на българското село, България изгуби финасовата си самоличност, губи собствеността си върху земята и природните си дадености. министерството на държавната администрация, ще внася служители от Германия. Евтини японски учители ще учат децата ни. Ще хвърляме милиони за реализация на безсмислени проекти (смяна на тръбопровода Злокучене - Панагюрище, без да се има в предвид, че е необходима пречиствателна станция, че е необходимо изграждането на нови помпени станции, че водата ням качества за да се таксува като питейна).Общинските и държавните институции трябва да де обърнат с лице към най-близките данъкоплатци и да не забравят че служителите в тях са с временен статут. Природа, въздух и вода, са фактори определящи жизнената среда на човека. В тези сфери се изисква прилагане на строги , железни закони. Именно тук Българските институции бездействат - ДО КОГА?! Защо Гърците държат парите на българските граждани? Нормално ли е да нарастват лавинообразно ипотечните кредити, а българските предприятия да произвеждат блага за удоволетворение социалните потребности на работодателите - собственици - олигарси?Полиция, прокуратура, здравеопазване, пенсионно дело - къде сте?

6

Георги Иванов

преди 15 години

Здравейте Панагюрци!Не се страхувайте да изразявате това което мислите. Вие сте данъкоплатци и с Вашите такси, данъци - с Вашите пари, вие плащате на определени избранници да създават благоприятни условия за един по-добър икономически, социален - здравословен начин на живот. Помислете за историческото минало на общината, за околната среда, за Вашата перспективност. Вижте удоволетворява ли Ви средата в която днес живеете и изразете личната си позиция. Не се оставяйте друг да решава съдбата Ви. Днес Гергинеков ще подаде оставка. Утре ще бъдете изправени пред нови местни избори. Кого ще изберете. Какво очаквате да Ви бъде предложено. Все още ли ще робувате на хора като Петър Тухчиев - "експерт" във "ВиК -П" ЕООД, или на инж. Марко Мечев - собственик на бензиностанции и чужди имоти. Вижте какви милиони се хвърлят по предварително обречени цели и си задайте въпроса - управниците глупави ли са, или в този акт ще получат девиденти. Вие какво ще получите?Внимавайте Панагюрци във всвоя избор. не бъдете наивни!

fallback