Шефът на ДКЕВР Константин Шушулов. Снимка: БГНЕС
fallback

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ е склонна да премахне тримесечното отчитане на електромерите, което засега е въведено само от чешкото дружество ЧЕЗ.

"Ще направим анализ в края на септември, когато вече е изтекъл първият тримесечен период на отчитане на ЧЕЗ, и тогава ще решим", каза шефът на регулатора Константин Шушулов.

Тримесечното отчитане беше въведено от началото на юни.

"Комисията не е далеч от мисълта да бъде прекратено тримесечното отчитане, желаем обаче това да стане аргументирано", каза председателят на ДКЕВР.

На въпрос дали за съкращенията на персонала в трите електроразпределителни дружества не е виновна ДКЕВР, която е орязала разходите им, Шушулов посочи, че и трите електроразпределителни дружества имат достатъчно голяма печалба, за да се развиват добре и да изпълняват инвестиционните си програми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

№ 26

преди 15 години

На мен пък точно в този бранш ми е работата. С него си изкарвам хляба и затова считам, че разбирам. И точно затова се ядосвам, когато почнат да ме учат на занаят някои, които са всезнайковци. Иначе казано: има критици, но има и критикари! Да ви припомням ли 90-те години и атаките срещу АЕЦ довели до закриване на обща мощност от 1600 мегавата? При това най-евтината и досега! Но бай... знае всичко!

30

кадесето

преди 15 години

първият си успех демократичниоте колонизатори постгнаха с първото си енергийно "убийство'-довършването на павец чаира!от месечните заплати на хърватски голобради гейчета до мастити вашингтонски бушонаджии!бай ху трябва да се знае,зада се приеме вярното решение!

29

кадесето

преди 15 години

АЗ ПОПРИНЦИП НЕ СЪМ ЗАЯДЛИВ!ЗА СПОРАЗУМЕНИЯТА ОТ 90Г. ДО СЕГА В ТЯХ Е ЗАЛОЖЕН ПАТАЛОГИЧНИЯ СТРЕМЕЖ НА ЦИОНИСРКО-МАСОНСКИТЕ МЕНТОРИ ДА ЗАТРИЯТ НАШАТА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ/ТУК ТЕ УСПЯХА?И ВЪОБЩЕ НА ЕНЕРГЕТИКАТА НИКАТО ЕДИНЕН КОМПЛЕКС ОТ ПРОИЗВОДСТВО И РЕАЛИЗАЦИЯ!!

fallback