Това остана от сградата на терариума. Снимка: Булфото
fallback

Пожар, който е избухнал около 3,30 ч. тази сутрин, изпепели варненския терариум.

При инцидента в Морската градина са изгорели и част от обитателите на терариума. Сред тях е и саванният варан.

Все още не е ясно каква е причината за огнената стихия.

Очевидци разказаха, че част от влечугите са останали живи, но има и обгазени студенокръвни, чиято съдба все още не е известна.

Собственикът на терариума Ростислав Траянов заяви, че част от обитателите на атракциона ще бъдат преместени в помещение до Аквариума, други ще бъдат дадени за отглеждане при доброволци, а останалите той ще прибере в дома си.

Троянов разказа още, че слуховете за плъзнали из Морската градина влечуги е неверен и изключи палежът да е умишлен.

Според него най-вероятно причината за пожара е повреда в електрическата инсталация на терариума.

В момента на мястото на инцидента са експерти и дознател от ІІ РПУ във Варна, които извършват оглед и ще изготвят пожаротехническа експертиза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

546n

преди 14 години

ave golemi ste glupaci ne razbirate li 4e tova e edna poredna zaguba za nas kade 6te otidete i da videte takiva jivotni varnenci .no normalno to balgarina se radva kogato ne6to podobno se slu4i .

49

narkoman4o

преди 15 години

towa e mn gadno kak moje da izgori

48

Guncho

преди 15 години

Много е важно да се разбере дали мутрите стоят зад това нещастие.Варна е феодален град-държава и нормалните хора там се чувстват обезправени. В карайна сметка руските деспоти постигнаха целта си- превръщането на българина в зависим крепостен селянин.Не се шокирайте от сравнението, а погледнете реалността във Варна ("най-хубавия български град"-гражданите(кореняи варненци) дори нямат право да разполагат с имотите си както намерят за добре, докато мутрите- инкубирани от руското творение ДС-колят и бесят-в буквалния смисъл на думите. Само погледнете какво се случи в града в последните няколко дни.Кмета е феодален васал на всесилната групировка ***, които пък определят инфраструктурата на града и ме съмнява да разполагат със сиво вещество, за да оценят богатството на един терариум. В "страна от ЕС" реално управляват плиткочели и дебеловрати, също както в изостанала Русия.Апатията страха и нихилзма насаден и продължаващи да се насаждат 60+ години ни превърнаха в полухора, всеки търси спасението навън, а протестите се правят от *** от Атака (създадена с изричното съгласие на ДПС) и от шепа идеалисти отвратени от съсипването на природата.Опозицията като по сценарий се превърна в банда борещи се за кокала ***. Какво стана със синята идея, цивилизационния модел на П. Стоянов, гражданското общество на Костов!? А кой друг, ако не Костов има вина за загубата на Варна- традиционно син град. От малоумие или напълно умишлено наложи мръсника Добрин Митев за лидер на СДС!!!????

fallback