В 14 ч. днес взривове огласиха Казанлък. Те идваха от източната част на завод "Арсенал". Според представител на "Гражданска защита", който не е бил допуснат в близост, взривил се е малък склад с боеприпаси в източния край на завода.

Пресцентърът на МВР разпространи информация по поповд взривовете в завод "Арсенал". В нея се посочва, че експлазия е станала в района на Завод 3.

Полиция, пожарна и Гражданска защита са на мястото на инцидента.

В 14. 00 ч. в оперативната дежурна част на РПУ – Казанлък е получено съобщение за възникнала експлозия в склад за готова продукция на Завод 3 към “Арсенал” АД. По първоначални данни, в склада са съхранявани гранати.

Към момента на есксплозията цехът не е бил в режим на работа и в района не е имало работници. Няма данни за жертви и пострадали хора.

Не са застрашени намиращите се в близост населени места – с. Бузовград, с. Розово и гр. Казанлък. На мястото на инцидента са разположени сили на полиция, пожарна и гражданска защита.

Районът е отцепен и се създава временна организация на движението – временно е спряно движението по направления Бузовград - Розово и Казанлък- Бузовград, независимо, че по данни на ръководството и специалисти на “Арсенал” АД, на този етап няма опасност за гражданите.

Причините за възникване на ескплозиите се изясняват, предполага се, че са предизвикани от мълния.

Началникът на Пожарната в Казанлък комисар Славчо Славов и кметът на града Стефан Дамянов изразиха голямото си възмущение, че не са допуснати да влязат в завода.

В завода беше допусната само една кола на Пожарната, а огънят беше потушен със средствата и възможностите на заводската противопожарна служба.

В момента при кмета на Казанлък заседава кризисният щаб. Все още не е пристигнал за участие в него директорът на завод „Арсенал“ Николай Бушев.

Направените от подвижната лаборатория на РИОСВ измервания за съдържание на вредни вещества във въздуха над Казанлък показват, че няма отклонения от нормите, сочи официалната информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase