Евакуираните жители на Челопечене седят край езерото в Ботунец. Снимка: Булфото
fallback

Кризисният щаб, ръководен от министър Емел Етем, е подал информация на районните кметства, че евакуираните жители на Челопечене могат да се завърнат по домовете си.

Няма пречки да бъде възобновено електрозахранването на селищата в района, което е било прекъснато тази сутрин.

От 18 ч. е отворен и пътят от гара Яна до Челопечене.

Остават затворени отклонението от ботевградско шосе за Челопечене, от околовръстния път до Локорско и от гара Кремиковци до Челопечене.

Възможно е и преминаването на влакове през гара Яна.

30 автопатрула ще продължат да обикалят засегнатия район през цялата нощ. 

До една седмица Министерството на отбраната трябва да предостави пълна информация за поделенията с излишни боеприпаси, решиха пък днес депутатите на съвместното заседание.

Кметът Бойко Борисов добави, че още утре с негова заповед в районите и кметствата в Искър, Нови Искър, Кремиковци и Подуене ще се създадат комисии за оглед на щетите в къщите.

Веднага след това ще бъдат наети фирми, за да възстановят потрошеното.

Веднага ще бъдат извадени пари от резерва на общината и ще се плати на фирмите, а следващата седмица на заседанието си СОС ще гласува този разход, обеща кметът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

анонимен(естественно

преди 15 години

ко сте я зафалили тая емел етен???като си4ки беди на на6ия народ идват от продажните турци!!!от каде накаде допускаме отново да ни командват тия 6ибаняци-мамицата им

28

преди 15 години

много сте важни вие българите, защо си мислите ,че знаете много.Една Емел Етем ви пречи на вас всичките ,за бога или в името на аллах не ви ли е срам че жената винаги е била там където трябва ,какво трябва да прави , да спира дъждовете, да спира огньовете , да озапти градушките или да следи някой си българин да не запали боеприпасите ви, за които и един турчин не знае че ги има , хайде бе амсалаци вразумете се и оправете тази държава без Емел или който и да е друг.

27

kukuriak

преди 15 години

Viarno li e tova za kmetitzata na Chepinci? Za kambanata? Milata jena. Moite uvajenia.

fallback