Снимка: Булфото
fallback

Коалиция "Бъдеще за Сандански" ще разполага с осем мандата в новия общински съвет на града. В тази коалиция участват Радикалдемократическата партия и Народняшката земеделска партия "Никола Петков".

ГЕРБ, ДПС и РЗС са с по 3 мандата в общинския съвет на Сандански, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

По трима членове на местния парламент ще имат коалициите "Напред" и "Отговорност за бъдещето на община Сандански". Коалициите "ССД - ДП" и "Нашият град" ще имат по двама представители в общинския съвет. "Атака" и БСП ще са с по един съветник.

Избирателната активност в общината е 61, 91% от общо 37 760 избиратели. Петима търговци на гласове бяха задържани за 24 часа по време на изборите. Те бяха арестувани по оперативни сигнали, а в тях бяха открити списъци с имена, срещу които са били отбелязани суми от 30 до 50 лв.

Арестуваните са действали в полза на победилата изборната надпревара коалиция "Бъдеще за Сандански". За нея се знае, че е близка до кмета на града Андон Тотев.

Имената на задържаните мъже не се съобщават от полицията. По неофициални данни, сред уличените лица е известен в Сандански бизнесмен от фамилията Малчеви.

От Окръжна прокуратура коментираха, че съгласно член 167 от НК, мъжете купували гласовете на избирателите вчера, ще бъдат наказани с глоба до 5 000 лева и с лишаване от свобода до три години, възможна е и пробация.

За участие във вота вчера бяха регистрирани 22 партии и коалиции и двама независими кандитати - Костадин Бузов и Николай Демикин. Местата в съвета са 29.

До повторния вот се стигна, след като в края на февруари Върховният административен съд потвърди решението на Административния съд в Благоевград, с което изборите на 28 октомври м.г. беше касиран заради нарушения.

Тогава се оказа, че в някои от секциите липваха бюлетини за часове, а на някои места се гласуваше до 4 ч. на следващия ден.

На предишните избори Евророма спечели 10 места, а останалите 19 бяха разпределени между ГЕРБ, Земеделски народен съюз и ВМРО - БНД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

glasovete

преди 15 години

Коментар /12/ да всичко което казвате е вярно но си задайте добре въпроса коя е прокурорката във града колко подкупна е тя и защо си е взела отпуска една седмица,кой седи зад гърбът и коя е секретарка и а на секретарката мъжът и кой е ...Ами да шефа на полицията във града.Моля във тази игра свържете всичко последователно и ще намерите много бързо отговора си.....Всичко е навързано като черва......

12

местен

преди 15 години

Дребни душици/в повечето случаи бивши градски функционери на БКП в т.ч. настоящия кмет,бившия съдя-настоящ мафиот/пазаруваха яко.За 50-100 лв купиха съвеста на доста безлични хорица.Но този факт е следствие-следствие на липсата на власт или още по-лошо на сливане на власта с мафията.200 полицаи допълнителна охрана,изявления на местния и областен шеф на полицията за засилени мерки,изявления на министър председателя и вътрешния министър за пълен контрол и за капак отгоре петима арестувани и само един след споразумение с "прокуратурата" осъден на пробация и глоба от 2500лв/муха го ухапала/.И това ако е власт?И това ако е народ?

11

glasovete

преди 15 години

Явно представителите на някои партии във Сандански си изиграха сами и последните карти.Най-смешна бе ситуацията на партия ГЕРБ особенно от нейният Велик и Комплексиран лидер водач на листата един не-доказал се и не-реализирал се човек във своята професия ,,Адвокатче,,Явно който рине ,, му падат на главата.Въпросното адвокатче беше повел листата на Герб и спечелил 7 кандидата на предишните избори а след това ги касира за да изпъкне във очите на Санданчани и да се докаже пред обществеността да изпъкне като един Бат Бойко .А във момента повежда листата едва със 3-*** кандидата.Явно КОМПЛЕКСАРА ще бъде доволен едва когато изпъкне на Първо място.

fallback